به گزارش نخست نیوز ،
صنعت پوشاک در سالهای اخیر با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم کرده است؛ بهطوریکه از یک سو مشکلات معیشتی و تورم مداوم، منجر به کاهش تقاضا شده و از سوی دیگر تولیدکنندگان با افزایش هزینهها، بهویژه هزینه اجارهبها مواجه بودهاند و همزمان تولیدکنندگان ناچارند در حوزه پوشاک قاچاق که با قیمتی بسیار پایینتر از قیمت تمام شده پوشاک ایرانی به کشور وارد میشود، رقابت کنند.
به گزارش ایسنا، وقتی پای درد دل تولیدکنندگان پوشاک بنشینید کاهش تقاضا شاید اولین مشکلی باشد که به آن اشاره میکنند. در سالهای اخیر فعالان این حوزه بارها هشدار دادهاند که پوشاک دیگر در اولویت سبد خرید مردم نیست.این وضعیت بهویژه در ایام شب عید که تولیدکنندگان و فروشندگان امید دارند بسیاری از مشکلات خود را با جهش تقاضا برطرف کنند، بیشتر به چشم میآید. این وضعیت تا جایی پیش رفت که حتی در مقاطعی پیشنهاداتی مبنی بر راهاندازی طرحهای فروش قسطی پوشاک مطرح شد.
کاهش تقاضای پوشاک به روایت آمار
آمارها هم گفتههای تولیدکنندگان و فعالان بازار را تایید میکند. بر اساس آماری که در بهمن ماه سال ۱۴۰۳ در نخستین نشست از سلسله نشستهای «راهبرد توسعه صنعت» منتشر شد، سرانه مصرف پوشاک از ۱۳۳ دلار درسال ۱۳۸۸، با ۷۰.۶ درصد کاهش به ۳۹ دلار در سال ۱۴۰۲ رسیده است. این در حالی است که مصرف سرانه پوشاک متوسط دنیا در سال ۲۰۲۳ معادل ۲۲۶ دلار بوده است. بر این اساس سرانه مصرف دنیا در سال ۲۰۲۳ حدود ۵.۸ بربر سرانه مصرف پوشاک در ایران بوده است.
همچنین این گزارش نشان میدهد سرانه مصرف پوشاک در سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ به ترتیب به ۳۵ و ۲۸ دلار رسیده که پایینترین رقم در ۱۵ سال گذشته است و احتمالا شیوع ویروس کرونا در این دو سال بر افت شدید تقاضا اثرگذار بوده است.
همچنین بر اساس این آمار سهم پوشاک و کفش در هزینه خانوار شهری از ۵.۰۵ درصد در سال ۱۳۸۸ به ۳.۲ در سال ۱۴۰۲ رسیده است.
منبع ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید