به گزارش نخست نیوز،
زباله یکی از مهمترین عوامل آلودگی محیط زیست بوده که سلامت جامعه را با مشکل جدی مواجه میکند متاسفانه مازندران به سبب گردشگرپذیر بودن بیشتر میزبان پسماند مسافرانی است که این استان شمالی را باغچه و تفرجگاه خود میدانند. اما آنچه میماند چهره نازیبا از تابلوی سبز در شهرهای ساحلی و ییلاقی این استان است.
گذشته از جنگلها و اماکن تفریحی مازندران متاسفانه رودخانهها نیز همنشین زباله شده و براساس بررسیهای مسئولان استانی بیش از ۹۰ درصد رودخانههای بابل آلوده به پسماند و شیرابه است.
امروزه نه تنها رودخانهها، حاشیه جادهها و جنگلها بلکه شهر بابل هم با چالش جدی زباله مواجه هست و شهرداری در اختصاص مبلغ ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان برای حمل این زبالهها و همچنین پذیرش این طلای کثیف از استانهای همجوار با چالش جدی مواجه است.
ماندگاری زباله بیش از ۳ روز در بابل
در این خصوص گفتوگویی با متولیان امر و اقدامات انجام شده در مدیریت پسماند شهر بابل و جادههای مواصلاتی این شهرستان انجام شد که در زیر میخوانید.
رئیس محیط زیست بابل با اشاره به اینکه یکی از عوامل مهم آلودگی رودخانهها تخلیه فاضلاب خانگی از سوی فاضلاب کشها در کنار انباشت زباله در رودخانههاست، گفت: برای مدیریت این امر برای نخستین بار سیستم تصفیه فاضلاب مختص این فاضلاب کشها در بابل راه اندازی میشود.
ناصرکیایی اظهار کرد: در حوزه مدیریت زباله تا مردم با مسئولان همکاری نداشته باشند این معضل به راحتی حل نخواهد شد.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت و توان اداره محیط زیست برای نظارت و پیگیری تخلفات شهروندانی که فاضلاب خانگی خود را به رودخانهها هدایت میکنند محدود است، افزود: آقارود رودخانهای در دل شهر بابل است که محل تخلیه فاضلاب خانگی شهروندان شده است برخورد با متخلفان حقوقی بسیار راحتتر از متخلفان حقیقی است زیرا قابل شناسایی و پیگیری نیستند.
رئیس محیط زیست بابل تصریح کرد: ماشینهای فاضلاب کش، فاضلاب خانگی را در زمانها و مکانهای مختلف در رودخانهها رها میکنند، اینها قابل شناسایی و رصد کردن نیستند تا توبیخ شوند.
کیایی یادآور شد: ورود فاضلاب خانگی و تخلیه فاضلاب توسط ماشینهای فاضلاب کش دو عامل عمده آلودگی آب رودخانهها هستند که در کنار شیرابه و پسآبهای زباله به این آلودگی دامن میزنند.
وی ادامه داد: برخورد مقطعی نمیتواند راهکار حل این مشکل باشد چون زیرساختهای ما برای این امر آماده نیست همچنین تا قانون به درستی اجرا نشود نمیتوان جلوی چالشهای زیست محیطی را گرفت.
رئیس محیط زیست شهرستان بابل با اشاره به ضرورت اصلاح ماده قانونی گفت: طبق ماده ۱۶ قانون پسماند، نگهداری، مخلوط کردن، جمع آوری، حمل و نقل، خرید و فروش و دفن زباله خلاف است و جزای نقدی متخلف ۵۰۰ تا یک میلیون ریال است این قانون که از سال ۱۳۸۳ نوشته شد هنوز اصلاح نشده است، چگونه میتوان با این مبلغ قانون بازدارنده را در قبال متخلفین اجرایی کرد؟
وی افزود: آماده کردن زیرساختها همانند اجباری کردن کمربند ایمنی برای رانندگان که حادثه را کاهش داده امری ضروریست لذا بدون زیرساخت هیچ اقدامی قابل اجرا نبوده و صرفا شعار است.
رئیس محیط زیست بابل با اشاره به اینکه راهکار حل این مشکل طراحی و راهاندازی سیستم تصفیه فاضلاب جدای از سیستم تصفیه شهرستان برای حوزه فاضلاب است، گفت: با توجه به اعلام آمادگی رئیس شورای بخش و پیگیری مجدانه فرماندار و تاکید رئیس شورای شهرستان بر انجام این مهم، پیمانکار مربوطه مشخص و در مرحله عقد قرارداد با آن هستیم.
کیایی تصریح کرد: مدیر آبفای بابل اعلام آمادگی کرد زمین منطقه مقریکلا بابل را که سیستم تصفیه فاضلاب دارد را به این امر واگذار کند که منتظر نامه رئیس شورای شهرستان برای انجام پروژه هستیم.
آلودگی آبهای سطحی از نشت شیرابه
وی در خصوص معضل زباله بابل یادآور شد: مشکل سایت انجیلیسی معضلی بود که بارها برای ساماندهی آن به شهرداران تذکر دادیم اما سالها بدون دوراندیشی شیرابه و پسآبهای این زبالهها تمام آبهای سطحی و زیرزمینی را آلوده کرد، این گذشته از بوی بد زباله است که مردم منطقه را به ستوه آورده بود.
منبع ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید