به گزارش نخست نیوز، مجید خروشی– در حاشیه برگزاری این همایش دبیر نخستین جشنواره چله شهنامه که به همت موسسه شکوه شاهنامه برگزار شد گفت: این جشنواره با هدف ترویج و توسعه فرهنگ خانواده برگزار و خوشبختانه با استقبال بسیار خوبی از سوی خانواده ها روبرو شد .
حسین صالحی افزود: جشنواره در دو بخش عکس و ارسال ویدئو شاهنامه خوانی برگزار و ۲۰۱ قطعه عکس،۲۴۷ ویدئو از ۲۶۶ شرکت کنند از سراسر کشور و آثار از خارج کشور به دبیرخانه ارسال و در نهایت کمیته داوران بعد از گذشت یک ماه برگزیدگان را معرفی کردند.
وی افزود: در بخش عکس ۶ برگزیده داشتیم که سیده ویدا سید الحسینی عکس برتر شناخته شد و سایرین تقدیر جشنواره را دریافت کردند.در جمع برترین های شاهنامه خوانی بزرگسالان به ترتیب آیدا آزاد،نیلوفر متجدد،روژان ایرانی نفرات اول تا سوم شدند و در بخش شاهنامه خوانی کودکان و نوجوانان ساینا صبوری،پریماه راعی و باران اسکندری به ترتیب رتبه های اول تا سوم را کسب کردند.دنیا خادمی و آناهیتا فرزین برگزیدگان ویژه جشنواره بودند .حسن خادمی و آوینا الوندی زاده به عنوان بزرگترین و کوچکترین شاهنامه خوانان تقدیر نامه ویژه جشنواره را دریافت و در پایان از کمیته داوران و آموزگاران شاهنامه خوانی تقدیر و تجلیل به عمل آمد.
صالحی عنوان کرد: هرساله در فصل زمستان خانواده های سنتی که اغلب کشاورز بودن در فصول سرما گرد هم می آمدند و فرهنگ شاهنامه خوانی و قصه گویی شاهنامه گرمابخش محفلشان بود به خصوص در شب چله که سنتی ایرانی و کهن بود بنابر این بر این باور تلاش کردیم که این فرهنگ را احیا و در راستای ترویج آیین کهن ایرانی قدم برداریم .
وی اضافه کرد: استقبال بانوان به خصوص در رده سنی پایین از این جشنواره بیش از آقایان بود.وبا توجه به زمان یکماهه فراخوان به صورت ملی انجام شد استقبال استانهای کشور بی نظیر بود و حتی آثاری نیز از خارج از کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
وی گفت: با توجه به استقرار دبیرخانه دایمی موسسه فرهنگی هنری شکوه شاهنامه در زمینه های توسعه خط و آثار فرهنگی مصمم هستیم که جشنواره را در سال های آینده به صورت بین المللی برگزار کنیم.
صالحی در ادامه افزود:گسترش،و توسعه فرهنگ شاهنامه خوانی و معرفی اعیاد باستانی بزرگترین آرمان بنیاد شکوه شاهنامه است .
دبیر نخستین جشنواره شاهنامه خوانی و عکس چله ی شهنامه خاطر نشان کرد: مدیران موسسه خادم و سرباز فرهنگ ایرانی و شاهنامه خوانی هستند. و فرقی نمی کند که چه جایگاه ،عنوان و مقامی داریم و هدف توسعه فرهنگ و آرمان ما ایرانی است .
وی به ادبیات کهن ایرانی اشاره و تاکید کرد: برای ما لذت بخش است که ادبیات کهن ایرانی را در جای جای ایران توسعه دهیم و به فکر نان در آوردن از فرهنگ ایرانی نیستیم بلکه اعتقاد و باورهای ایرانی را نقش داده و پررنگ کنیم .
وی اضافه کرد: معتقدم شاهنامه برای ما بزرگترین آیینه تجلی بخش فرهنگ ایرانی است.
صالحی به جایگاه ادبیات و اهمیت اشعار شاهنامه اشاره و تاکید کرد:سوگند و نیایش شاهنامه به زبان ایرانی است و شاهنامه رنگ و بوی خالص ایرانی را به نمایش می گذارد و نام بیگانه درآن دیده نمی شود.
وی در پایان عنوان کرد: رسالت فردوسی با شاهنامه خوانی تداوم پیدا خواهد کرد.
دیدگاهتان را بنویسید