نخست نیوز – جشنواره هفته پژوهش و فناوری همراه با گزارش اقدامات واعلام برنامه های معاونت پژوهشی فناوری دانشگاه در جهت معرفی منتخبین و برترین های پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با حضور پژوهشگران و اساتید در تالار دانشجو دانشگاه پزشکی ۱۰ دی ماه ۱۴۰۳ برگزار و به برترین ها علاوه بر تندیس جشنواره هدایایی به رسم یادبود اهدا شد. محمود شبستری رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن تقدیر و قدردانی ازعوامل اجرایی برگزاری این همایش از پژوهش و فناوری به عنوان موتور متحرک دانشگاه یاد کرد و گفت: وضعیت اعتبارات حوزه سلامت نه تنها در مشهد بلکه در سطح کشور نگران کننده است. وی گفت: معتقدم 2درصد از درآمدهای حاصل از خدمات درمانی بیمارستانهای تحت پوشش باید در خدمت پژوهش و توسعه فناوری ها نوین قرار گیرد. شبستری خاطر نشان کرد: مجموعه دانشگاه یک مجموعه آموزشی،خدماتی،درمانی و پژوهشی است که بهداشت در راس امور قرار می گیرد. وی خواستار تعامل،همفکری و هم افزایی اساتید باتجربه و جوان در راستای تحقق اهداف و ایده های نوین شد و تصریح کرد: در آینده نه چندان دور نقش هوش مثنوعی و فناوری های نوین در علوم پزشکی پررنگ خواهد شد . وی اضافه کرد: در استای حمایت از پارک و فناوری نوین دانشگاه علوم پزشکی مشهد زمینی به مساحت 51 هکتاربرای احداث پارک وعلوم فناوری شماره 2 اختصاص داده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد از مسیر روشن و رو به رشد دانشگاه علوم پزشکی مشهد خبر داد و گفت: بر اساس طرح مولد سازی بیش از 10 هزار میلیارد تومان اعتبار برای اتمام و بهره برداری پروژه های نیم تمام آموزشی،پژوهشی و درمانی جذب شده است.وی همچنین از برگزاری نخستین کنگره هوش مصنوعی به میزبانی مشهد خبر داد و گفت: خوشبختانه از سراسر کشور مهمانانی دعوت شده بودند که اهمیت کاربردی فناوری نوین هوش مصنوعی به خوبی تشریح شد. دکتر تفقدی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در این همایش ضمن تبریک فراررسیدن هفته پژوهش اظهار کرد؛ دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مشهد به عنوان یکی از دانشگاههای بزرگ کشور با بیش از 1000 عضو هیات علمی رسالتی متناسب با جایگاه خویش در ارتقاء جایگاه علمی کشورو افزایش سطح سلامت و رفاه و آسایش جامعه بر عهده دارد.جشنواره هفته پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با هدف گسترش روحیه تحقیق و پژوهش و نیز پاسداشت تلاش محققین دانشگاه برنامه ریزی و برگزار شد. مقوله پژوهش علاوه بر اینکه می تواند در ابعاد بسیار متنوعی انجام شود، شروع کننده یا تمام کننده فعالیت ها نیز می باشد و مطالعات همگروهی این قابلیت را دارد که، انبوهی از داده ها را برای تصمیم گیران و سیاست گذاران در راستای موضوعات بهداشتی و درمانی در سطح کشور و دانشگاه فراهم کند. معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: تحقیقات انجام شده توسط پژوهشگران برجسته در حوزه های مختلف دانشگاه، با کمبودهای موجود صورت گرفته و چنانچه حداقل توجه لازم به حوزه پژوهش شود، می تواند ضمن افزایش چند برابری این پروژه ها ، مبنای دستاوردهای مهمی در دانشگاه و سطح کشور باشد.
وی در ادامه به چالش های پیش رو پژوهش در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و جایگاه آن در سطح کشور پرداخت و گفت: متاسفانه در بخش حضور فعال هیات علمی در پایین ترین سطح قرار داریم فرسوده بودن تجهیزات پزشکی،کاهش اعتبارات ،عدم استفاده مناسب از اعضای هیات علمی با تجربه ،توسعه مراکز پشتیبانی پژوهش و همچنین تقویت پژوهش های تقویت گرا و اثر گذار ،توقیت ارتباط دانشگاه با صنعت ،آموزش و سوق دادن منابع پژوهشی به سمت دانشگاه از مهمترین چالش های معاونت پژوهشی و فناوری است که البته در این راستا اهداف و برنامه های مدونی.از جمله: تقویت ماموریت گرایی،اولویت پذیری،و اکنش دهی به نیازهای منطقه ای و ملی و تقویت پژوهش های اثر گذار،تقویت پارک،پژوهشگاه،مراکز نوآوری،ارتباط با صنعت،مطالعات همگروهی،زیست بانکها در همه ابعاد،راه اندازی مراکز مطالعات بالینی در بیمارستانها،راه اندازی بانک بافت و نسوج پیوندی در کنار بانک چشم،ایجاد مراکز چکاپ و برنامه های توسعه ای جهت ایجاد آزمایشگاه های اکردیته و رفرانس با کسب مجوزهای لازم بخشی از چشم انداز معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد است. در پایان این مراسم محققان و پوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکی مشهد معرفی و علاوه بر دریافت تندیس جشنواره هدایایی به رسم یادبود دریافت کردند.
مجید خروشی
دیدگاهتان را بنویسید