به گزارش نخست نیوز ، با توجه به اینکه جرایم نجومی که قضات ورزشی برای عوامل خاطی در نظر می گیرند بازدارنده نبوده و کماکان شاهد تخطی های پیش بینی نشده از سوی همه آنها ( مدیران ، کادر ، بازیکنان )بوده و خواهیم بود .
باید به این نکته اساسی اشاره کرد ، اعمال جرایم انضباطی برای خاطیان مستطیل سبز در تمام دنیا مرسوم بوده و این قانون لاینفک از ارکان پابرجای این رشته مهیج و پر طرفدار محسوب می شود.
تخطی مدیران باشگاهها ،کادر وبازیکنان ، از هیجانات و فعل و انفعالات مستطیل سبز بوده که به پایداری و جذابیت هرچه بیشتر روند مسابقات منتهی می شود .
البته باید همه آنها را با جامعه داوری و کمیته های انضباطی و کلاسهای تئوریک، مدیریت و کاهش داد .
در یک شمای هیجانی تر به دلیل فصل الخطاب بودن تصمیمات داور می توان به خطاهای داوری و کمیته های اجرایی نیز اشاره کرد که سبب شور و هیجانات بیشتری در دیدارها شده و زمینه بروز رفتارهای غیر ورزشی را ناخواسته فراهم می کنند .
*ویلیام بیل شنکلی ، یکی از مربیان بزرگ بریتانیا گفت*:
فوتبال نه مسئله مرگ و زندگی ، بلکه جدی تر از آن است که هواداران آنرا دنبال می کنند .
محورو بحث اصلی این یادداشت پرسش هایی است که مخاطبان فوتبال آنرا با بی اعتمادی دنبال کرده و منتظر پاسخ آن از سوی دائره قضایی فدراسیون می باشند .
از مهمترین پرسشهای افکار عمومی ، کند بودن روند پرونده های موجود در سیستم های بروکراسی قضایی فدراسیون فوتبال است بطوریکه در نهایی کردن پرونده تخلفات گذشته از سوی فدراسیون ، سازمان لیگ ، وبعضی از باشگاههای کشور ، و… !!! وگذشت چندین ماه از آنها ، تاکنون برای تنویر افکار عمومی رأی صادر نشده و علاقه مندان به فوتبال بی صبرانه منتظر صدور احکام عادلانه قضایی هستند .
پرسشی دیگری که مطرح می شود، چه نظارتی بر جرایم نقدی وجود دارد که از در آمد حاصله شاهد هیچ اتفاق نرم و سخت افزاری در فوتبال نیستیم ؟
این دو مورد از مهمترین پرسش هایی است که همواره با آنها مواجهیم .
بر اساس آمار مندرجه در بعضی از سایتهای خبری، مبلغ ۸۰ میلیارد تومان در سال جاری از خاطیان بدست خواهد آمد ، اکنون مخاطبان امر ،منتظر شفاف سازی از درآمدهای حاصله از احکام کمیته های قضایی فدراسیون فوتبال بوده و دانستن چگونگی هزینه ها را از موارد بحقه جامعه ورزشی می دانند . دلیل شفاف سازی این امر ، تحلیل تدریجی ورزشگاههای است که به حمایت های مالی وابسته اند .
عوامل متعددی سبب ورود مخاطبان به احکام صادره ضابطان قضایی فدراسیون می شود و برخورداری از اطلاعات در چهارچوب مستطیل سبز را جز حقوق واقعی خود بر می شمارند.
دانستن این مهم از جهاتی حق مسلم طیف فوتبال دوستان کشور است که بودجه های اختصاص یافته در زیر ساختها ، کفاف حفظ و نگهداری و سلامت ورزشگاههای کشور را نمی دهد و به همین جهت شاهد نابودی تدریجی آنها هستند. و راهکاری برای خروج از این بحران دیده نمی شود .
برای نمونه می توان به ورزشگاههایی که تمرینات و مسابقات پایه ها انجام می شود ورود کرد تا به عمق بی توجهی به زیر ساخت ها بیشتر محقق شود .
اگر مبنا أخذ جرایم بر سازندگی و شکوفایی ورزش کشور نباشد جای نگرانی برای آینده فوتبال را در پی خواهد داشت ، زیرا با مدیریت های کاسب منشانه ورهگذری بعضی از مسئولین باشگاهها می توان گفت ، به بازسازی و یا تغییرات آنها نمی توان امیدوار بود .اختصاص بخشی از جرایم کسب شده در این مسیر می تواند در احیای ورزشگاههای بزرگ و کوچک نقش تاثیر گذاری را بر جای گذارد .
مهرشاد عنبری
دیدگاهتان را بنویسید