×
×
جدیدترین‌‌ها

حتی یک مورد مبتلا یافت نشد،
ایدز درمشهد به تاریخ پیوست

  • کد نوشته: 113655
  • ۱۴ آذر ۱۴۰۳
  •  به مناسبت فرا رسیدن هفته اچ آی وی(ایدز) نشست خبری مدیران و مسوولان مرکز بهداشت خراسان رضوی با اصحاب رسانه برگزار شد.
    ایدز درمشهد به تاریخ پیوست

    به گزارش نخست نیوز، مجید خروشی _علی حسین پور کارشناس مسوول برنامه ایدز در خراسان رضوی با اشاره به این که اچ آی وی یک بیماری عفونی قابل کنترل است و در صورت شناسایی به موقع ،مراقبت و درمان هرگز برای فردی اتفاقی رخ نخوادهد داد و قابل سرایت نیست.

    گفت: ادبیات اجتماعی اچ آی وی باید تغییر کند وآگاهی یابی و اطلاع رسانی در سطح کسترده شکل گیرد تا انگ زدن به عنوان بیماری از اذهان عمومی خارج شود.اچ آی وی همانند دیگر عفونت ها قابل درمان و کنترل است به شرطی که افرادی که احساس می کنند رفتارهای پرخطر را تجربه کرده اند به مراکز بهداشت و درمان مراجعه و تست دهند ، تمامی مراحل تست،کنترل، مراقبت، پیشگیری، دارو و درمان به صورت رایکان و محرمانه انجام می شود.

    وی خاطر نشان کرد: تامین حق سلامت با انتخاب مسیر درست امکان پذیراست پایان ایدز با پوشش همگانی،پیشگیری،تشخیص،مراقبت و درمان در میان مبتلایان مرگ و میر را به صفر می رساند.

    وی در ادامه از پویش من هم آزمایش می دهم خبر داد و گفت: این پویش همگانی از 20 آبان تا 20 آذرماه ادامه خواهد داشت تا باورها در سطح اطلاع رسانی عمومی و همچنین شناسایی افرادی کلیدی انجام و تاکنون بیش از 2هزار نفر مراجعه و تست شده اند و خوشبختانه هیچ فردی مبتلا به اچ آی وی در مشهد شناسایی نشده است.و به طور قطع ایدز به تاریخ پیوسته است. حسین پور با اشاره به این که 16 کمپ ثابت در سطح مشهد تست اچ ای وی را به صورت رایگان انجام می دهند تصریح کرد: تست سریه اچ آی وی در کمتر از 20 دقیقه می تواند وضعیت احتمالی ابتلا را مشخص و تا حود 3ماه پس از آنکه ویروس وارد بدن فرد شده در آزمایش قابل تشخیص است البته ناگفته نماند دوران نقاهت ویروس بالغ بر 10 سال است که می تواند بدون علایم در بدن فرد وجود داشته باشد.

    در ادامه زهرا نهبندانی رییس گروه بیماری های واگیر در دانشگاه علوم پزشکی مشهد از شناسایی یک هزارو 63 نفر مبتلا به اچ آی وی خبر داد و گفت: بر اساس نظام جامع مدیریت داده های الکترونیک اچ آی وی دانشگاه مشهد تا پایان 6ماهه نخست سال جاری از بین افرا مبتلا به اچ آی وی شناسایی،ثبت و گزارش شده 552 نفر زنده هستند که از این تعداد 423 نفر خدمات مربوط به مراقبت ،درمان و مشاوره اچ آی وی را ردیافت می کنند و تعداد 40 نفر تحت درمان می باشند و 103 نفر هنوز به مرکز مراجعه نکرده اند .

    وی با اشاره به این که از کل موارد شناسایی و گزارش شده در پایان 6ماهه اول 1403 32 درصد موارد ثبت را زنان و 68 درصد آنها را مردان تشکیل می دهند گفت: در بین افراد شناسایی شده تا پایان 6ماهه اول 1403 3در صد کل موارد شناخته شده در زمان تشخیص کمتر از 20 سال سن داشته اند و 73 درصد در گروه سنی 20 تا 45 سال و 24 درصد بالای 45 سال بوده اند وی در باره علل ابتلا به این ویروس گفت: علل ابتلا به اچ آی وی در بین کل مواردیکه از سال ۱۳۶۵ تا کنون در کشور به ثبت رسیده اند به ترتیب، تزریق با وسایل مشترک در مصرف کنندگان مواد ۴۵,۵ درصد رابطه جنسی (۳۹,۵ درصد) و انتقال از مادر به کودک (۲۰۶) درصد بوده است. راه انتقال در ۱۲,۴% از این گروه نامشخص مانده است.

    این در حالی است که در بین مواردی که در شش ماهه اول سال ۱۹۰۳ تشخیص داده شده اند راه احتمالی انتقال در موارد اعتیاد تزریقی ۷۷ روابط جنسی ۰% درصد انتقال از مادر به کودک و در ۲۰% راه احتمالی ابتلا بیان نشده و هیچ مورد ابتلا جدیدی از طریق خون و فرآورده های خونی ثبت نشده است. در ادامه این نشست قیامی کارشناس برنامه مقابله با اچ آی وی معاونت بهداشت به شاخص ها و آمارهای مبتلا به اچ آی ودر مشهد و 21 شهرستان تحت پوشش اشاره و گفت: ب اساس آمارها یک هزار و 6 مورد ابتلا به اچ آی وی داریم که 52 درصد شناسایی (550 نفر) و مراحل مراقبت و درمان را طی می کنند وی در باره الگوی انتقال این ویروس گفت: الگوی انتقال طی 6ماهه سال جاری 77درصد رفتارهای پرخطر جنسی بوده است که نسبت به سال گذشته روند رو به رشدی را طی کرده است و 78 درصد اچ آی وی مثبت بین سنین 20 تا 45 سال گزارش شده است.

    <div id="mediaad-g3v2q"></div> <div id="mediaad-jrNj"></div>

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *