به گزارش نخست نیوز ، این آیین با حضور جمعی از مدیران و مسئولان سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، استان کهگیلویه وبویراحمد و شهر سوق و مردم منطقه و همچنین سید علی موسوینژاد سوق، واقف مجتمع، پنجشنبه هشتم آذرماه 1403، در محل مسجد جامع این شهر اجرا شد.
در حال حاضر، این قطب فرهنگی جنوبغرب کشور و موقوفه فرهنگی آستان قدس رضوی در سوق، بیش از 26 هزار برگ سند تاریخی؛ از دوره آلبویه و سلجوقیان، افزون بر 200 شیء موزهای و تاریخی، 31 نسخه خطی، چاپسنگی و دستنوشته و بیش از 6 هزار نسخه کتاب چاپی با تأکید بر حوزه جنوب و جنوبغرب زاگرس را در خود جای داده است.
لزوم توسعه روزافزون مجتمع
در این مراسم، آیتالله سید شرفالدین ملک حسینی، نماینده مجلس خبرگان رهبری در استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اهمیت این مجتمع برای شهر سوق، اظهار کرد: موزهها، بازتابدهنده منابع بشری و نشاندهنده تلاش انسان در طول سالهای متمادی است. در واقع، موزهها میتوانند آدمی را به تاریخ گذشته ببرند. دراینمیان، انسان امروز باید بداند که گذشتگان برای ما میراثهای متنوعی برجای گذاشتهاند.
وی با تأکید بر تلاشهایی که سید علی موسوینژاد سوق انجام داده تا این مجتمع به نام علی بن موسی الرضا(ع) مزین شود، گفت: بیتردید شهروندان سوق همگی بر این امر افتخار میکنند.
این نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه عرصههای فرهنگی بسیار آسیبپذیر است و باید در این عرصهها تلاش کنیم، تصریح کرد: توسعه روزافزون این کتابخانه و موزه، مطالبه ما از سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی است.
در ادامه، یدالله رحمانی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد ضمن معرفی برخی از ظرفیتهای مهم این استان، گفت: انتظار داریم با افتتاح این مجموعه که منتسب به بارگاه حضرت علی بن موسی الرضا(ع) است، سیر تحول دانش و فرهیختگی در شهر سوق، سرعت بگیرد.
همچنین حجتالاسلام مهدی کیانی اصل، امام جمعه شهر سوق، از دیگر سخنرانان افتتاحیه مجتمع فرهنگی، کتابخانه، موزه و مرکز اسناد امام رضا(ع) این شهر بود که وی نیز از مجموعه آستان قدس رضوی درخواست کرد تا نسبت به تجهیز هر چه بیشتر این کتابخانه، اقدام کند.
بهرهگیری مناسب از ظرفیتهای آستان قدس رضوی
در پایان مراسم نیز، حجتالاسلاموالمسلمین سیدجلال حسینی، رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی بیان کرد: این منطقه دو ویژگی مهم دارد؛ از یک طرف، خاک زمین آن حاصلخیز است و دوم اینکه علمای بزرگی در این منطقه فعالیت کردند. در اینمیان، ویژگی دیگری نیز به این ویژگیهای مهم افزوده شد که مایه مباهات شما مردم سوق است.
وی دراینخصوص گفت: با افتتاح مجتمع فرهنگی، کتابخانه، موزه و مرکز اسناد امام رضا(ع) در این استان، قطعهای مزین به نام حضرت علی بن موسی الرضا(ع) و مُهری به نام مبارک ایشان در این خطه زده شد.
حسینی، بهرهگیری از ظرفیتهای آستان قدس رضوی را برای مردم این منطقه یک فرصت خوب دانست و افزود: این مجتمع نیز محل علمآموزی، خواندن و پژوهش است که جایگاه آن در نزد خداوند بالا رفته است.
وی خاطرنشان کرد: سید علی موسوینژاد سوق، بزرگترین واقف بارگاه ملکوتی رضوی در این استان است و از همگان خواستارم تا در تکمیل این مجموعه و استفاده مفید از خدمات و منابع این کتابخانه، موزه و مرکز اسناد به وی کمک کنند.
جواد لگزیان
دیدگاهتان را بنویسید