به گزارش نخست نیوز، دکتر مهدی یاراحمدی خراسانی_این جمله نورانی بخشی از آیهی 21 سوره مبارکه روم است که در آن خداوند متعال به آدمی بشارت میدهد که برای آرامش شما همسرانی آفریدیم از جنس خودتان که در کنار هم در زندگی و آرامش باشید.
حال بهراستی انسانها چه بلایی سرخود میآورند و یا چگونه رفتار میکنند که این نعمت الهی که قرار است حال ما را خوب کند، لحظات عمر ما را به بهترین شکل سپری نماید و نیازهای روحی و جسمی ما را مرتفع سازد گاهی گویی حالت عکس پیدا میکند؟ ذات و فطرت انسان پاک است و بر مبنای شفافیت و سلامت بنانهاده شده است و هرکسی در این مسیر حرکت وزندگی نماید بدون شک آرامشی دایمی خواهد داشت که هم زندگی دنیایی او را سامان میبخشد و هم عاقبتش را به خیر مینماید.
اما این آدم سرکش و در بسیاری مواقع نافرمان بعضا لجبازی میکند و مانند شناگری میشود که دوست دارد خلاف جهت آب شنا کند و کلی انرژی و توان خود را بدین شکل هدر دهد و گذر از مسیر را برای خود سخت و پیچیده نماید. آنچه در زندگی زناشویی قطعی است همین معنا و برداشتی هست که بهصراحت این آیهی شریفه بدان میپردازد. اما آدمی در برابر برخی مسایل زندگی از خود رفتارها و یا واکنشهایی نشان میدهد که در مرور زمان کار را برای خود سخت میکند.
هر مرد و زنی که باهم پیمانی دایم و پربرکت میبندند، ازدواج میکنند و خانواده تشکیل میدهند بنا به تعبیر پیامبر اعظم(ص) کاری را انجام دادهاند که: «در اسلام، بنایی که در نزد خدا محبوبتر از ازدواج باشد بنا نشده است» اما این اقدام مهم بدان معنا نیست که همواره همهچیز گلوبلبل باشد و هیچگاه اختلافی به وجود نیاید یا چالشی ایجاد نگردد.
حتی گاهی این اختلافها و مشکلات مسایل پیچیده و یا دعواهای شدید ایجاد میکند که بسیار مهم است قبل از هر چیزی شیوهی رفتار و گفتار صحیح در این موارد را بیاموزیم.
باید بپذیریم زندگی خوب داشتن نیازمند آموزش دیدن با توجه به شرایط جامعه دارد. هر فردی حتی اگر مدارج علمی و تحصیلی بسیار بالایی نیز داشته باشد باید همواره ازلحاظ روانشناختی و اصول مدیریت رفتار خود را نیازمند توسعه و آموزش بداند.
این جمله بدان معناست که بهرهگیری از دانش روز، تجربههای دیگران و مشاوره نیاز دایمی انسان است که در هر سنی به اقتضای شرایط هر فرد احتیاج به آن قطعی است هرچند کم و کیف آن برای افراد مختلف متفاوت خواهد بود. علاوه بر این لازم است در خانواده کارهایی در جهت افزایش نور معنوی و به دنبال آن، حل اختلافات خانوادگی صورت پذیرد. نگاه مهربانانه و اهدای عشق و محبت به اعضای خانواده از توصیههای موکد اسلام است که برای آن خداوند مهربان وعدهی اجر و پاداش بیکران داده است. امر مهمی که علم روز در حوزه مدیریت خانواده و رفتار عمومی نیز بهشدت بر آن تأکید میکند. علاوه بر مهرورزی و عشقورزی اصول مهمی همچون؛ معنویت، خویشتنداری، وفاداری، فداکاری، تبعیت اهداف فردی از اهداف خانوادگی، یاریرسانی، توجه و گذشت از مهمترین توصیههای لازم برای حفظ اصالت رفتاری انسان در میان اعضای خانه و خانواده است.
خانواده بهترین و امنترین قرارگاه رفتاری و پناه عاطفی انسان است که میتواند امید به زندگی را افزایش دهد، در بسیاری موارد مانع انحراف و اشتباه انسان شود و در بروز مسایل و مشکلات باروحیه مودت و همکاری میان اعضای آن گذر از مسیر تعالی و پیشرفت سالمتر و راحتتر شود. ازنظر شرعی و عرفی در جریان زندگی و در طول ارتباط میان زن و مرد، والدین و فرزندان، خواهرها و برادرها و… حقوق و تکالیف متقابلی وجود دارند که باید برای دستیابی به زندگی سالم و راحت همهی افراد آنها را به شایستگی فرابگیرند و به مفاد آن وفادار و متعهد باشند. در این صورت مدیریت رفتار خانوادگی به احسن وجه صورت خواهد پذیرفت و رفتار انسان در خانه و در کنار اعضای خانواده برمدار قانون، انصاف و اخلاق خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید