×
×
جدیدترین‌‌ها

طعم تلخ دیابت

  • کد نوشته: 112487
  • ۲۹ آبان ۱۴۰۳
  • دیابت بعنوان یکی از مهمترین علل مرگ و میر در جهان بیماری شیرینی است که طعم تلخی را به کام مبتلایان خود جاری می کند در حالیکه به گفته پزشکان می توان با اصلاح سبک زندگی، تغذیه سالم و ورزش برای همیشه از این شیرین تلخ فاصله گرفت.
    طعم تلخ دیابت

    به گزارش نخست نیوز،

    دیابت به عنوان یکی از مهمترین علل مرگ‌ و میر و بیماری در سراسر جهان، بار اقتصادی سنگینی بر سیستم بهداشت و درمان تحمیل می‌کند بنابراین انجام مداخلات به منظور پیشگیری از بروز دیابت، افزایش تشخیص زودرس، تغییر در شیوه زندگی و استفاده از مداخلات دارویی جهت جلوگیری یا تاخیر در پیشرفت عوارض ناشی از آن بسیار حائز اهمیت است.

    دیابت شایع‌ترین علت بیماری‌های قلبی عروقی، سکته‌ها، نارسایی کلیه، کوری و قطع اندام است تا جایی که افراد دیابتی ۲ برابر افراد عادی به بیماری قلبی مبتلا شده و ۲ برابر افراد عادی به دلیل بیماری قلبی فوت می‌کنند.

    دیابت یک بیماری مزمن ناتوان کننده محسوب می‌شود که عوارض بسیاری مانند آسیب‌های قلبی عروقی، چشمی، کلیوی، زخم‌های دیابتی و نابینایی را به همراه دارد اما نکته امیدوارکننده این است که این بیماری با روش‌های پیشگیرانه و درمانی قابل مهار است و سازمان بهداشت جهانی نیز در هدف‌گذاری‌های خود ابراز امیدواری کرده که شیوع آن تا سال ۲۰۲۵ میلادی متوقف شود.

    به گفته کارشناسان دیابت یکی از بیمارهای خاموش جامع بشری به شمار می رود که با حرکتی خزنده شمار بسیاری از افراد را مبتلا کرده و با اینکه به راحتی قابل پیشگیری است و با اصلاح سبک زندگی، تغذیه سالم و ورزش می توان برای همیشه از آن دوری جست، اما ارمغان نامبارکی برای زندگی های کنونی شده است.

    دیابت، شیرینی ناخوشایندی است که طعمی تلخ را برای مبتلایان به همراه دارد و بعنوان یکی از بیماری های خاموش سلامت افراد را نشانه می گیرد تا از یکسو متمایل به غذاهای شیرین باشند و از سوی دیگر کوچکترین خوراکی شیرین همچون سمی مهلک بر پیکر آنان وارد می شود و در عین حال زمینه ساز دیگر بیماری ها و نارسایی های قلبی و کلیوی نیز خواهد شد.

    بنابر هشدار کارشناسان بهداشت و درمان، با گسترش روزافزون عوامل خطرآفرین مانند فشار و چربی خون بالا، ‌چاقی و ‌اضافه وزن، ‌دیابت با تعداد زیادی مبتلا در جهان به چالش مهمی برای بخش سلامت مبدل شده است.

    سه نوع دیابت وجود دارد و در فرد مبتلا به دیابت، گلوگز یا قند خون نمی تواند به سلول ها برسد و سطح آن در خون افزایش می یابد و با گذشت زمان آسیب های جدی به قلب، عروق، ‌چشم، کلیه و اعصاب وارد می شود.

    دیابت نوع یک که به طور معمول از دوران کودکی آغاز می شود، بر اثر کمبود تولید انسولین در بدن به وجود می آید و کنترل آن تنها با مدیریت روزانه تزریق انسولین میسر است.

    علائم این نوع بیماری شامل دفع بیش از حد ادرار، احساس تشنگی و گرسنگی مکرر، کاهش وزن، تغییرات بینایی و خستگی است که با دانش کنونی بشر قابل پیشگیری نیست و به بیمار توصیه می شود مدارا کند.

    اما دیابت نوع ۲ به دلیل شیوه نادرست زندگی به وجود می آید و به طور معمول ناشی از نبود تحرک و اضافه وزن است، تا سال ها پیش این نوع دیابت فقط در بزرگسالان دیده می شد ولی در زمان حاضر سیل آن به کودکان نیز رسیده و توجه به شیوه زندگی سالم تنها راه کنترل این معضل عمومی است.

    چاقی، چربی و فشار خون بالا و سابقه ابتلای اعضای خانواده به این بیماری به عنوان عوامل تاثیرگذار ابتلا به این نوع دیابت و تشنگی فراوان، تکرر ادرار، بی حسی، بی حوصلگی، عصبی بودن، ایجاد زخم و دیر التیام یافتن آن از جمله علائم بیماری است که در صورت عدم درمان و مراقبت های بهداشتی لازم باعث می شود فرد به سمت نابینایی، نارسایی کلیوی، ‌سکته مغزی و قطع عضو پیش رود.

    دیابت نوع سوم که دیابت بارداری نیز به آن می گویند در سه تا پنج درصد زنان باردار به دلیل تغییرات هورمونی رخ می دهد و پس از پایان بارداری بیماری برطرف می شود و یا در بارداری های بعدی بروز می کند.

    دیابت گرچه تا آخر عمر با فرد بیمار همراه است، اما رعایت دستورالعمل های بهداشتی و سبک زندگی می تواند در کیفیت سلامت فرد تاثیر بگذارد و زندگی بدون درد و رنج ناشی از دست دادن اعضای حیاتی بدن همچون کلیه و دیالیز شدن را سپری کنند.

     

    منبع ایرنا

    <div id="mediaad-g3v2q"></div> <div id="mediaad-jrNj"></div>

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *