به گزارش نخست نیوز،
عباس علیآقایی، دانشیار علوم اعصاب و عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی دانشگاه شهید بهشتی در گفتوگو با نخست، با اشاره به اقدامات پژوهشی صورت گرفته در خصوص درمان بیماری اعتیاد در دانشکده پزشکی شهیدبهشتی اظهار کرد: در بخش بیولوژی و آناتومی در دانشکاه پزشکی دانشگاه شهید بهشتی دو آزمایشگاه علوم و اعصاب داریم که یک آزمایشگاه برای کارهای رفتاری و آزمایشگاه دیگر مربوط به مطالعات خواب و اعتیاد به همراه مطالعات مرتبط با آسیبهای عروقی است. در خصوص بحث اعتیاد به عنوان چالشی جهانی تحقیقات و مطالعاتی در آزمایشگاه ما صورت گرفته است و تحقیقات بر روی داروهایی که ماهیت اعتیادآوری دارند، در حال انجام است.
عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به پژوهشهای مربوط به حوزه اعتیاد بیان کرد: در پژوهشهای مربوط به اعتیاد، تحقیق در خصوص قرصهای ترامادول در دستور کار قرار گرفت، متاسفانه این دارو در ایران و جهان با سوء مصرف مواجه شده است.
*عوارض ترامادول بیشتر از مزایای آن است
وی افزود: در خصوص ماهیت و مکانیسم ترامادول خیلی اطلاعاتی دقیقی در دست نیست؛ اما در حال حاضر می دانیم که این دارو یکی از عوامل اصلی شروع کننده برخی اختلالات عصبی مثل تشنج در جوانان است و از عوامل مرگ و میر جوانان در دنیا و ایران است. در خصوص این دارو یک سری مطالعاتی برای آگاه سازی از خطرناک بودن آن صورت گرفته تا میزان استفاده از آن تا جایی که ممکن است کاهش یابد و حتی برای بیماران از دارویی جایگزین استفاده گردد. به دلیل آسیب ترامادول به بافت مغزی و عوارض جبران ناپذیر برای فرد مصرف کننده، باید با فرهنگ سازی، این دارو را از چرخه استفاده خارج کنیم.
آقایی بیان کرد: در خصوص عوارض این دارو مقالات فراوانی در حوزه ترامادول چاپ شده است و ما جزو معدود لابراتورهایی هستیم که بیشترین تعداد مقالات را در خصوص آسیبهای داروی ترامادول بر روی مغز به چاپ رساندیم و روند مطالعاتی در این خصوص ادامه دارد.
منبع ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید