به گزارش نخست نیوز، به نظر میرسد برخلاف دورههای قبل، این بار رقابتهای انتخاباتی بعد از استقرار دولت جدید به پایان رسیده باشد. حالا حامیان و رقیبان رئیسجمهور ادبیات انتخاباتی خود را کنار گذاشتهاند. دولت وقت خود را صرف تحقق مطالبات جامعه گذشته و منتقدین نیز اعلام کردهاند که حاضر به همکاری با دولت هستند.
تاکید مسعود پزشکیان بر ایجاد دولت وفاق ملی و عینیت بخشیدن به آن در تشکیل کابینه و سایر ارکان دولت از جمله استانداران و همچنین اصرار او بر پایان دادن دعواهای بیحاصل سیاسی با استقبال رقیبان انتخاباتیاش هم همراه شده است و فعلا تنش خاصی میان جریانهای سیاسی مشاهده نمیشود. اهمیت این موضوضع وقتی بیشتر مشخص می شود که در دورههای قبل، گاهی رقابتهای انتخاباتی پایان نمیپذیرفت و برندگان و بازندگان انتخابات همچنان با ادبیات دوران رقابتهای انتخاباتی همدیگر را مورد خطاب قرار می دادند.
شروع دولت چهاردهم با اوجگیری تنشهای منطقهای از جمله ترور شهید اسماعیل هنیه در تهران آغاز شد و با تشدید جنگ در لبنان، ترور شهید سیدحسن نصرالله و سردار نیلفروشان در ضاحیه بیروت و عملیات نظامی ایران و اسرائیل علیه یکدیگر همراه شد. در همین مدت پزشکیان به عراق، قطر، ترکمنستان، کازان روسیه(نشست بریکس) و نیویورک (شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل) سفر کرد. با این وجود رئیسجمهور در همین مدت میزبان جریانهای سیاسی مختلف در دفتر خود بوده و اما وجود این مشغلهها و مسائل مختلف، او را نسبت به اهمیت تعامل با جریانهای سیاسی برای نزدیککردن دیدگاهها غافل نکرده است.
مسعود پزشکیان از زمان تشکیل کابینه در روز ۳۱ مرداد تاکنون با جبهه اصلاحات، حزب موتلفه اسلامی و جبهه پایداری در تهران و با فعالین سیاسی در مشهد دیدار داشته است. او در این دیدارها ضمن شنیدن نقطه نظرات احزاب و گروههای سیاسی، شرایط کشور برای آنها تشریح کرده است. رئیسجمهور همچنین انتقادات خود نسبت به عملکرد احزاب را بیان کرده است.
گفت وگوی پزشکیان با راستهای سنتی
حزب موتلفه اسلامی در دور اول انتخابات ریاستجمهوری از محمدباقر قالیباف و در دور دوم از سعید جلیلی حمایتکرد با این حال بعد از پیروزی پزشکیان در انتخابات، این تشکل اصولگرای سنتی تاکید کرد که از دولت چهاردهم حمایت خواهد کرد.
دیدار رئیس جمهور با اعضای ارشد حزب موتلفه اسلامی که خبر آن ۲۱ آبان ماه منتشر شد. پزشکیان در این دیدار درباره لزوم وفاق و همدلی حول ارزشهای مشترک ملی و دینی، استفاده از ظرفیت همه نیروهای توانمند و نخبه، فارغ از رویکردهای جناحی، قومی، مذهبی و جنسیتی سخن گفت و به مشکلاتی همچون کسری بودجه، ناترازیهای فراوان به ویژه در بخش انرژی، تعهدات و دیون انباشته شده دولت بدون پیشبینی منابع لازم و همچنین تنشزایی و بحرانآفرینی رژیم صهیونیستی در منطقه اشاره کرد.
منبع ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید