×
×
جدیدترین‌‌ها

محصولات قدیمی ،
ﺁﻓﺖ «ﻭﺍﺭﺩﺍﺕ»، بلای جان ﻃﻼﯼ ﺳﻔﯿﺪ خراسان رضوی

  • کد نوشته: 112079
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۳
  • در سال‌های اخیر به دلیل واردات و خاموشی چاه موتورها و قیمت‌گذاری نامناسب با کاهش سطح زیر کشت این محصول مواجه هستیم از همه مهم‌تر واردات بی‌رویه این محصول موجب بی‌انگیزگی کشاورزان برای کشت پنبه در خراسان رضوی شده است.
    ﺁﻓﺖ «ﻭﺍﺭﺩﺍﺕ»، بلای جان ﻃﻼﯼ ﺳﻔﯿﺪ خراسان رضوی

    به گزارش نخست نیوز،

    کشت پنبه برای کشاورز به صرفه نیست

    کشت پنبه از قدیم‌الایام در خراسان وجود داشته و این محصول که به غوزه در این استان معروف بوده مورد توجه کشاورزان بوده است چه بسا در زمانه‌ای که نه کارخانه نساجی بوده و نه صنعتی برای تولید پارچه و لباس در مزارع، کشاورزان پنبه می‌کاشتند و بعد از مرحله داشت و برداشت به صورت سنتی نخ تولید می‌کردند و بعد پارچه و لباس تهیه می‌شد اما امروزه این زنجیره نه به صورت سنتی و نه صنعتی فعال نیست.

    از یک سو کشاورزان رغبتی به کشت پنبه ندارند و از دیگر سو کارخانه‌های نساجی، میلی به حمایت از کشاورز ندارند و به کشاورزی قراردادی و گرداندن چرخه صنعت نساجی تن نمی‌دهند از این رو روزگار طلای سفید خراسان رضوی سیاه شده است.

    محمد اسماعیلی یک پنبه‌کار خراسان رضوی است که همه ساله به کشت پنبه همت داشته، اما امسال میزان زمین‌های زیر کشت این محصولش را به نصف رسانده است.

    او به ایسنا گفت: هزینه‌های تولید بابت کارگر و کود و سم و… خیلی بالا رفته اما قیمت پنبه نسبت به پارسال فقط ۲۰۰۰ تومان گران‌تر شده است.

    وی اظهار کرد: به نسبت سایر محصولات، قیمت پنبه افزایشی نداشته به طوری که از ۳۵ هزار تومان در سال قبل، امسال به ۳۷ هزار تومان رسیده و این میزان ناچیز افزایش، برای خرید تضمینی پنبه مناسب نیست.

    این پنبه‌کار ادامه داد: گرمای تابستان و قطعی برق چاه‌های کشاورزی هم باعث آسیب دیدن محصول پنبه می‌شود و از این موضوع کشاورز ضرر می‌کند.

    اسماعیلی افزود: در فصل برداشت نبود کارگر برای جمع‌آوری محصول مشکل‌ساز است به ویژه آنکه برای کشاورزان خرده مالک برداشت غیر مکانیزه نیز باعث بروز مشکل می‌شود.

     عدم رقابت پنبه داخلی با واردات به دلیل وجود یارانه پنهان

    پنبه محصولی است که در گذشته از شمال تا جنوب خراسان در آن کشت می‌شده است اما در سال‌های اخیر شاهد کاهش سطح زیر کشت این محصول هستیم.

    معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در همین خصوص به ایسنا گفت: سطح زیر کشت پنبه استان در سال زراعی ۱۴۰۲ – ۱۴۰۳ بالغ‌بر ۱۹هزار و ۵۵۰ هکتار است که نسبت به سال گذشته که ۲۲هزار و ۵۰۰ هکتار بود ۱۵ درصد کاهش پیدا کرده است.

    محمد میری دیسفانی متوسط عملکرد را ۲۵۰۰ کیلوگرم در هکتار اعلام کرد و افزود: کشت پنبه در ۲۲ شهرستان از درگز در شمال خراسان تا گناباد در جنوب صورت می‌گیرد.

    وی گفت: بالاترین سطح زیر کشت این محصول در شهرستان نیشابور بوده که به تازگی با توجه به شهرستان شدن بخش میان جلگه در این منطقه بالاترین سطح را داریم.

     

    منبع ایسنا

    <div id="mediaad-g3v2q"></div> <div id="mediaad-jrNj"></div>

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *