×
×
جدیدترین‌‌ها

رد کیوسک

  • کد نوشته: 112034
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۳
  • سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده های کشاورزی شهرداری مشهد در شرایطی یک دکه مطبوعات را از خیابان معلم از جا کند که از عقد قرارداد با دکه‌های مطبوعاتی در سطح شهر از ابتدای سال جاری سر باز زده است.
    رد کیوسک

    به گزارش  نخست نیوز ، بیست و یکم مهر ماه بود که خبر لغو آگهی‌های سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در روزنامه‌ها، از ابتدای آبان‌ سال جاری به گوش رسید؛ آگهی‌هایی که عملاً بخشی از درآمد روزنامه‌های مکتوب به شمار می‌رود و در شرایطی که مطبوعات کاغذی با وجود رقبای قدرتمند اینترنتی و شبکه‌های مختلف اجتماعی، در حال کاهش تیراژ کاغذی خود هستند و با مشکلات فراوان اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند، لغو این آگهی‌ها، ضربه دیگری بر پیکره آن‌ها وارد می‌کند.

    افزون بر این مسائل، به تازگی دکه‌های مطبوعاتی که تنها پیشانی نمایش مطبوعات در شهرها هستند نیز دچار مشکلات مختلف برای نمایش روزنامه‌ها شده‌اند و دیگر اسمی از مطبوعات رویشان باقی نمانده است. سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده‌های کشاورزی برای نمایش روزنامه‌ها در فضای بیرونی دکه‌ها سخت‌گیری‌هایی دارد و حتی با عناوین مختلف اقدام به جمع‌آوری آن‌ها می‌کند. طی چند سال اخیر در مشهد حدود هشت دکه از محدوده‌های راه‌آهن، وکیل‌آباد، هاشمیه، میدان شهدا و سه‌راه آب و برق با دلایل مختلف جمع‌آوری شده و به جای آن‌ها تنها یک دکه به تازگی در خیابان احمدآباد با عنوان «کیوسک شهر» جانمایی شده است و ضرورت دارد کمی با سرعت بیشتر برای ساماندهی دکه‌های جدید اقدام شود.

    نخستین نفر بودم که قرارداد بستم
    سه‌شنبه شب هفته گذشته یک دکه دیگر از محدوده خیابان معلم توسط سازمان ساماندهی مشاغل شهری شهرداری مشهد جمع‌آوری شد. محمد صفدری، مسئول این دکه درباره این اتفاق به قدس خراسان می‌گوید: با توجه به اختلافی که دکه‌ها با شهرداری درباره قیمت قراردادهای سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ داشتند، متأسفانه این قراردادها منعقد نشد. در بهمن ۱۴۰۲ توافقی میان اتحادیه فروشندگان جراید و سازمان ساماندهی مشاغل شهری با حضور کارشناسان دادگستری منعقد شد و نخستین نفری که قرارداد بست، من بودم؛ ولی متأسفانه سازمان از تحویل اصل قراردادها به افراد خودداری کرد و ما نمی‌دانیم با چه دلایل قانونی این کار را انجام داده‌اند! شاید به این خاطر که به عنوان یک حربه، زمانی که لازم باشد، از آن استفاده کنند. همانند من ۱۸۴ دکه دیگر هم وجود دارد که از سال ۹۹ قراردادهای خود را تحویل نگرفته‌اند.
    طبق اسناد ارائه شده توسط صفدری که شامل عکسی از صفحه کپی قرارداد است، حدود ۱۷میلیون تومان به صورت نقد و الباقی طی چهار چک در تاریخ‌های ۱۵ فروردین، اردیبهشت، خرداد و تیر ۱۴۰۳، برای تسویه قراردادهای سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ به سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده‌های کشاورزی پرداخت شده؛ اما نکته‌ای که وجود دارد، در مرداد ۱۴۰۲ و  پیش از این قرارداد، شهرداری اقدام به شکایت از این دکه مبنی بر تخلیه به دلیل انقضای مدت قرارداد و پرداخت نکردن اجاره‌بها کرده بود. صفدری پس از انعقاد قرارداد به دادگاه اعلام می‌کند قراردادی منعقد شده و درباره رقم اجاره‌های این سه سال با سازمان تفاهم صورت گرفته؛ ولی دادگاه از او اصل قرارداد را برای ابطال حکم مطالبه و او چندین بار به سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده‌های کشاورزی برای دریافت اصل قرارداد مراجعه می‌کند؛ اما شهرداری از تحویل اصل قرارداد سر باز می‌زند و اعلام می‌کند ما درباره شما کاری انجام نمی‌دهیم چون شما با ما قرارداد دارید. در عین حال، شکایت نیز پس گرفته نمی‌شود و پرونده این دکه مهر ماه امسال به اجرای احکام می‌رسد.

    رد کیوسک

    ۱۰ روز مهلت قانونی برای تخلیه داشتم؛ ولی زودتر اقدام کردند
    دوشنبه ۲۳ مهر ماه اجرائیه صادر می‌شود که بر اساس آن صفدری ۱۰ روز مهلت داشته نسبت به مفاد اجرائیه اقدام کند و به گفته او در این ۱۰ روز مهلت دادگاه می‌توانسته هر اقدامی برای تخلیه وسایل خود یا تلاش برای جلوگیری از اجرای حکم انجام دهد؛ اما سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده‌های کشاورزی سه‌شنبه ۲۴ مهر ماه برای جمع‌آوری و تخلیه به محل دکه مراجعه می‌کند.
    مسئول دکه مدعی می‌شود: ساعت ۱۲ شب و بدون حضور مرجع قضایی، نیروهای شهرداری شروع به کندن دکه کردند و وقتی از آن‌ها پرسیدیم با چه مجوزی این کار را می‌کنید، پیامک اجرای حکم را که مهلت ده روزه دارد، نشان دادند. به هر حال پس از یک ساعت و نیم معطلی گفتند ما دکه را به حالت اولیه برمی‌گردانیم و پس از گذشت نیم ساعت دوباره گفتند رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده‌های کشاورزی شهرداری مشهد گفته شما حکم را اجرا کنید، عواقبش با من! هر خسارتی نیز که مسئول دکه متحمل شود، من خودم پرداخت می‌کنم. عوامل انتظامی که در محل بودند نیز کنار رفتند و گفتند ما فقط برای جلوگیری از برخورد و برقراری امنیت حضور داریم و در نهایت دکه را کندند و بردند.

    این دکه هشت ماه تصرف غیرقانونی داشته است
    پیگیری تلفنی از حسن کلیدری، رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده‌های کشاورزی شهرداری مشهد منجر به ارجاع ما به روابط عمومی سازمان شد. حمزه علوی، مدیر روابط عمومی این سازمان در پاسخ به پرسش‌های خبرنگار ما می‌گوید: طبق مصوبه مجلس، مسئولیت دکه‌های شهری با سازمان است و از ابتدای سال صاحب این دکه بدون قرارداد هشت ماه تصرف غیرقانونی داشته و چندین مرحله اخطار تخلیه نیز برای او صادر شده است. همچنین این دکه به دلیل مجاورت با ایستگاه اتوبوس، ایجاد ترافیک کرده و خطرناک بوده و موجب اعتراض مردم و سازمان اتوبوسرانی شهرداری مشهد شده است.
    هرچند پاسخ‌های روابط عمومی سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده‌های کشاورزی قانع کننده نیست و برخی از پرسش‌ها از جمله اینکه چرا اصل قرارداد به فرد تحویل داده نشده، چرا شکایتی که پیش از عقد قرارداد بوده و پس از آن نیز اجاره‌بها پرداخت شده است، پس گرفته نشده و چرا با بقیه دکه‌های مطبوعاتی این رفتار صورت نگرفته را بی‌پاسخ می‌گذارد و در نهایت توضیح نمی‌دهد چرا سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده‌های کشاورزی شهرداری مشهد با وجود پیگیری از سوی اتحادیه فروشندگان جراید، زیر بار عقد قرارداد برای سال جاری نمی‌رود؛ موضوعی که رئیس اتحادیه نیز به آن اشاره می‌کند و در گفت‌وگو با قدس خراسان از نامه‌های بی‌جواب این اتحادیه برای اقدام به عقد قرارداد در سال ۱۴۰۳ خبر می‌دهد و اظهار می‌کند: اتحادیه در تاریخ‌های یکم و بیست و یکم اسفند ۱۴۰۲، ۲۷تیر ۱۴۰۳ و ۱۱شهریور ۱۴۰۳ با سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده‌های کشاورزی درباره دریافت نسخه قراردادهای سه سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ و اعلام آمادگی این اتحادیه برای عقد قرارداد جدید با این سازمان مکاتبه داشته؛ اما قرارداد جدیدی بسته نشد و قراردادهای سه سال گذشته نیز به دست ما نرسید. در حال حاضر هیچ‌کدام از ۱۸۴ دکه ما از ابتدای سال ۱۴۰۳ قرارداد ندارند؛ ولی چرا آن‌ها جمع‌آوری نمی‌شوند؟

    شکایت همه پس گرفته شد الا دکه معلم
    مجید رضوی ادامه می‌دهد: ۱۰نفر همزمان با دکه معلم در آن شعبه پرونده داشتند که با مذاکرات صورت گرفته، شکایت‌ از آن‌ها پس گرفته شد؛ ولی درباره دکه معلم این اتفاق نیفتاد و دلیل آن را ما نیز نمی‌دانیم. با وجود اینکه قول داده بودند اقدامی علیه این دکه انجام نشود؛ اما شکایت خود را پس نگرفتند تا به مرحله اجرای احکام برسد.
    با این حال؛ دلایل دیگر سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده‌های کشاورزی مبنی بر مجاورت با ایستگاه اتوبوس، ایجاد ترافیک و شکایت‌های مردمی، مواردی است که در شکایت قضایی این سازمان نوشته نشده تا قاضی درباره آن اعلام نظر کند. همچنین پیگیری از واحد حقوقی این سازمان، منوط به جلسه‌ای حضوری شد که تاکنون به نتیجه نرسیده و این پرسش‌ها بی‌جواب می‌ماند که چرا نامه‌های این اتحادیه برای انعقاد قرارداد جدید سال ۱۴۰۳ و نسخه قرارداد سال‌های پیش تحویل دکه‌دارها نمی‌شود؟ علت جمع‌آوری دکه معلم زودتر از مهلتی که قانون برای اجرای حکم مقرر کرده، بر چه اساسی بوده است؟ این تحریریه آمادگی دارد توضیحات مفصل‌تر برای برطرف شدن ابهام این ماجرا را بشنود.

    منبع: قدس آنلاین
    <div id="mediaad-g3v2q"></div> <div id="mediaad-jrNj"></div>
    برچسب ها کیوسک مطبوعات

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *