به گزارش نخست نیوز – سعید محمودی سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در پارک ملی تندوره در جمع فرماندهان و محیط بانان یگان حفاظت محیط زیست استان بیان داشت: برآورد پاییزه جمعیت علفخواران به منظور بررسی و تحلیل وضعیت جمعیت حیات وحش انجام میشود و امسال نیز سرشماری گونههای شاخص پستانداران علفخوار شامل قوچ و میش وحشی، کل و بز وحشی و آهو در استان آغاز شده است.
وی افزود: این برآورد جمعیت در 35 منطقه تحت مدیریت انجام خواهد شد و با توجه به وسعت و تعداد مناطق تحت مدیریت و لزوم برآورد سریع جمعیت وحوش، از مناسب ترین روش سرشماری که مشاهده مستقیم از طریق پیمایش خطی است استفاده می شود، که بر این اساس مسیرهای سرشماری هر منطقه برروی نقشههای توپوگرافی با تکیه به تجارب محیطبانان و کارشناسان اداره نظارت بر امور حیاتوحش حفاظت محیط زیست استان مشخص میشود. سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، با بیان این که نتایج سرشماری بعد از مشاهدات، جمع آوری و به منظور تجزیه و تحلیل مورد بررسی قرار میگیرد گفت: هدف از برآورد جمعیت حیات وحش، بررسی وضعیت زاد و ولد، شناسایی عوامل تهدید و شناسایی مناطق مستعد برای ارتقای سطح حفاظتی زیستگاههاست. محمودی افزود: به دست آوردن اطلاعاتی از اندازه و یا تراکم جمعیت وحوش، پیش نیاز اصلی مدیریت حیات وحش است و این که جمعیت وحوش در منطقهای سیر صعودی یا نزولی دارد و برنامهریزیها برای آینده، نیاز به کسب اطلاعات دقیق از تعداد و تراکم و نحوه پراکنش وحوش در مناطق چهارگانه تحت مدیریت دارد.
محمودی همچنین گفت: در طول مدت برآورد جمعیت، مناطق از جنبه احتمال بیماری در بین حیات وحش نیز پایش و رصد می شود. گفتنی است، جمعیت پستانداران علفخوار در پارک ملی تندوره شهرستان درگز که جزء غنی ترین پارک های ملی کشور است، با مشارکت معاونان، محیط بانان و کارشناسان حفاظت محیط زیست استان و همراهی جوامع محلی و همیاران و دوستداران محیط زیست، به روش مشاهده مستقیم و در ۲۳ مسیر در این روز شروع شد.
در این دیدار سعید محمودی با حضور در پارک ملی تندوره شهرستان درگز، از وضعیت حفاظتی، نیروی انسانی و تنوع زیستی مناطق تحت مدیریت و روند اجرای زیر ساختهای توسعه طبیعت گردی در پارک ملی تندوره، بازدید نمود. وی با توجه به شروع فصل سرشماری پاییز، در خصوص نحوه برگزاری سرشماری نیز با رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان و همچنین محیط بانان منطقه به گفتگو و تبادل نظر پرداخت. محمودی نیز در ادامه این بازدید، از وضعیت رسیدگی به تخلفات شکار و صید و همچنین برنامه ریزی برای مدیریت مطلوب مناطق به جهت حفاظت بهتر از گونه های ارزشمند مناطق تحت مدیریت، تصرفات و نحوه رسیدگی به آن ها مطالبی را بیان کرد. سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست با تأکید بر نگهداری و کنترل وضعیت ژنی گونه های در حال زیست منطقه و همچنین اهمیت این موضوع، به برنامه ریزی جهت جلوگیری از بیماری های مشترک دام و حیات وحش و مقابله با گونه های مهاجم اشاره و دستورات لازم را به منظور پیگیری امور تا حصول نتیجه صادر نمود.
وی تأمین منابع آبی پارک را یکی موارد مهم در حفظ گونه های ارزشمند پارک خواند و به احیاء چشمه ها و تأمین آب و تنظیف آبشخورهای موجود تأکید نمود. در پایان سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان در نشستی صمیمی با محیط بانان و کارشناسان در پارک ملی تندوره، موارد و مشکلات وچالش های منطقه ودغدغه ها ومسائل محیط بانان، وضعیت خدمتی، تجهیزات انفرادی محیط بانان، را مورد بررسی و گفتگو قرار داد و توصیه های حفاظتی را به آنان ابلاغ نمود و از زحمات و تلاشهای شبانه روزی کارشناسان و محیط بانان تقدیر و تشکر کرد.
سیده بهجت موسوی مقدم
دیدگاهتان را بنویسید