×
×
جدیدترین‌‌ها

در گفت و گو با رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی مطرح شد:
حمایت از کارگران اولویت همه جلسات است

  • کد نوشته: 111413
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۳
  • به هر حال گروه‌هایی که با این مشکلات در این حوزه مبتلابه درخراسان هستند در تعاملی که با بخش های مختلفی از  از جمله اتاق بازرگانی، صنعت و معدن و بخش‌های مختلف،  در جهت پیگیری این مسائل جلسات منظمی داریم از این رو با دعوت از وزرای مربوط به آن حوزه یا مسئولین مربوط به آن حوزه و یا تشکیل شدن جلساتی در تهران یا مشهد مسائل را پیگیری می‌کنیم.
    حمایت از کارگران اولویت همه جلسات است
    به گزارش نخست نیوز،سرور هادیان‌– رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار ما در خصوص دو جلسه این کمیسیون با بانک مرکزی   تامین اجتماعی در ارتباط با مسائل موجود  که عموماً مسائل نیز  ملی است ،گفت : به هر حال گروه‌هایی که با این مشکلات در این حوزه مبتلابه درخراسان هستند در تعاملی که با بخش های مختلفی از  از جمله اتاق بازرگانی، صنعت و معدن و بخش‌های مختلف،  در جهت پیگیری این مسائل جلسات منظمی داریم از این رو با دعوت از وزرای مربوط به آن حوزه یا مسئولین مربوط به آن حوزه و یا تشکیل شدن جلساتی در تهران یا مشهد مسائل را پیگیری می‌کنیم.
    عموماً دغدغه مان این است که در مشهد جلسات برگزار شود اما با توجه به جابجا شدن مسئولین تامین اجتماعی و ضرورت تشکیل جلسه  این جلسه را در تهران برگزار کردیم . حجت الاسلام  نصرالله پژمان فر افزود: در جلسه‌ای که در تامین اجتماعی با آقای سالاری برگزار  چندین مصوبه انجام شد .
    ابتدا در خصوص بحث اصلاح عناوین شغلی  بود که مقرر شد که  تا پایشی در خصوص مشاغل سخت و زیان آور گزارشی جهت پیگیری در کمیسیون اصل ۹۰  به صورت پیگیری و بازنگری شغل‌های سخت و زیان‌آور و کار مشترکی بین تامین اجتماعی و کمیسیون اصل ۹۰ شکل بگیرد تا این موضوع را پیگیری نماییم.
    وی ادامه داد: در موضوع دوم در ارتباط با زمان پرداخت لیست‌های حقوق وجلوگیری از حقوق بیمه شدگان عموماً کارگران و کارمندان به هر علتی که از ناحیه کارفرما تاخیر در پرداخت شکل می‌گیرد کارگر و کارمند مراجعه می‌کرد برای گرفتن خدمات بهداشتی، درمانی و سایر خدمات وقتی مراجعه می‌کرد برای گرفتن خدمات متاسفانه به دلیل عدم پرداخت حق بیمه  معذور هستیم از اینکه خدمات بدهیم در واقع کارفرما به هر علتی تاخیر و یا کوتاهی می‌کرد ، کوتاهی کارفرما منجر می‌شد که کارگر  آسیب ببیند.
    این هم قرار شد که اصلاح شودو از جمله از طریق ایجاد جریمه‌هایی که سبب انگیزه برای کارفرماشود که تاخیر در پرداخت حق بیمه نداشته باشد. نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی در ارتباط با موضوع سوم  این جلسه بیان داشت:در ارتباط با بیمارستان امام رضا(ع)  که در جاده سنتو است مقرر شد، معاون درمان سازمان ظرف دو ماه گزارش کارشناسی خودش را نسبت به اینکه  چه برنامه‌ای در خصوص این موضوع دارند و همچنین عملیاتی کردن راه‌اندازی بیمارستان ارائه دهند این در حالیست که با توجه به محدودیت بیمارستان‌های تامین اجتماعی که درنهایت فقط دو بیمارستان در مشهد بیشتر نداریم  وبیمه شدگان تامین اجتماعی نیاز زیادی به این موضوع دارند، قرار شد که در نهایت طی دو ماه گزارش را ارائه نمایند و امیدواریم  بیمارستان رضا در مسیر ساخت و ساز قرار بگیرد.
    وی موضوع بعدی رادر ارتباط با تعاریف در بخشنامه ۱۱ و ۱۴ تامین اجتماعی اعلام کرد و گفت:  مقرر شدسازمان تامین اجتماعی بخشنامه را تهیه کند و تعاریف مانند: حد متعارف ، کار اضافی و کار به تنهایی را که یکی از مسائلی بود که بین کارگر و کارفرما به دلیل کشدار بودن این عناوین و برداشت‌های متفاوتی از این عناوین وجود داشت ،مشخص شود.
    زیرا این عناوین که منجر به شکایت زیادی در حوزه تامین اجتماعی اجتماعی می‌شد این را حل و فصل نمایند و تعریف دقیقی داشته باشند.
    وی  ادامه داد: موضوع پنجم در ارتباط با این موضوع مقرر شد که سازمان طی دستورالعملی نحوه دسترسی نماینده‌های کارفرما را  قبل از تشکیل جلسات فراهم‌کند تا به اطلاعاتی که در ارتباط با جلسات رسیدگی به شکایات  وجودداشت  را در اختیارشان قرار بگیرد و مقررشود مثل استان ما که وفقط دارای  یک واحد است این موضوع انجام شود .
    حجت الاسلام پژمان فرتاکید کرد: موضوع ششم مقرر شد جلسه‌ای با حضور معاون بیمه‌ای ، مدیر کل وصول حق بیمه و معاونت حسابرسی سازمان تامین اجتماعی  با حضور همه فعالین و متخصصین در حوزه تامین اجتماعی در مشهد برگزارشودو مسائل فنی که در ارتباط با موضوع تامین اجتماعی وجود داره دارد که بعضاً منجر به آن می‌شود که باید مراجعه کنند به دیوان عدالت واز طریق دیوان عدالت مسائل شان را پیگیری کنند ما مسائل را بتوانیم در یک جلسه‌ای در سازمان تامین اجتماعی به صورت تخصصی بررسی شود .
      رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی یاد آورد شد :  درمورد هفتم آقای سالاری قول دادند که بخشنامه‌ها را با حضور  وهمفکری همه ذینفعان تهیه کنند و بعد از تایید اصلاحی که از ناحیه فعالان اقتصادی وجود دارد این موضوع جلو برود و مسئله هشتم که در ارتباط با این موضوع مطرح شد مقرر شد جلسه ای در سازمان تامین اجتماعی با نماینده کمیسیون در رابطه با نحوه محاسبه حق بیمه  ساختمانی با نگاه اجرای عدالت و همچنین افزایش درآمد برای سازمان تامین اجتماعی و مباحث به صورت تخصصی پیگیری شود و آخرین مطلب مقرر شد در سازمان تامین اجتماعی به صورت پایلوت در خراسان نسبت به بررسی درآمدها و هزینه‌های انجام شده درزمینه کارگران ساختمانی این کار را عملیاتی کنند و اگراین تصمیماتی که در مصوبه هشتم عملیاتی بود بتواند این موضوع  در کل کشورتعمیم پیدا کند .
    وی در خصوص جلسه کمیسیون اصل نود مجلس شورای با بانک مرکزی نیز گفت : در این جلسه نیز پیگیری مصوبات جلسه ۱۱۱ شورای گفت وگو بود که در آنجا ما جلسه‌ای را با رئیس کل بانک مرکزی داشتیم  که یکسری مصوبات را نجات اجرایی شدن آن پیگیری می‌کردیم که در خصوص بند اول بسته که نسبت به منابع و مصارف استان بود و متاسفانه در این ماه گذشته مقداری  تسهیلات نسبت منابع به مصارف در استان خراسان خراسان با افت مواجه بوده است.
    مقرر شد که بانک مرکزی راهکارها و پیشنهادهای خودش را جهت رسیدن  به نسبت منابع و مصارفمان به همان  ۸۵ درصد که مصوبه آقای فرزین است داشته باشد و بانک‌های ملی، صادرات، سپه ،رفاه مخصوصاً این بانک‌ها در خصوص این موضوع مکلف شدند که بانک مرکزی پیگیری کند نسبت به این‌ها مقداری نسبت منابع و مصارف را در اینجا مقداری همراهی داشته باشند. وی اضافه کرد: مسئله دومی که در بانک مرکزی مطرح شد درر خصوص علی رغم وعده‌هایی که صادرات به افغانستان به صورت  ریال آفشور قرار بود که صورت بگیرد. هنوز این مشکل مرتفع نشده و اجرایی شدن ریال آفشور  زمانبر اعلام کرده اند.
    زیرا هنوز در ارتباط با بانک مرکزی در افغانستان داشتند  که بتوانند با آن ها وارد مذاکره بشوند و قرار شد که در ارتباط با این مسئله با توجه به وضعیت افغانستان که مقداری شرایط  مناسبی در مدیریت در آن جا وجود نداره و نمی‌شود وارد مذاکره شد معاون اقتصادی  استاندار و مدیر کل صمت نسبت به این موضوع جلساتی را تدبیر ببینند و نسبت به عملیاتی شدن آن پیشنهادهایی را با همکاری بانک مرکزی ارائه بدهند در جلسه بعدی موضوع ریالی عمل شدن این موضوع را در یک قالب دیگری داشته باشیم که مدلی را طراحی کردند که در آن مدل بتوانیم مبادلات مان به صورت ریالی باشد و مجوزهای خاصی در ارتباط با این موضوع گرفته شود.
    حجت الاسلام پژمان فرتاکید کرد: مسئله بعدی در بانک مرکزی در ارتباط با درخواست حضور یک نماینده موثر بانک مرکزی در استان بود که نماینده در واقع مشغول به فعالیت است اما مقرر شد که ظرف یک هفته با او جلسه ای برگزارشود و نسبت به اینکه درچطور تا به حال نقش موثری در ارتباط بابعضی اقدامات و تعاملات با بانک مرکزی وجود نداشته گفت و گو شود و این مسئله را پیگیری کنیم که این جلسه را حتماً خودم در مشهد خواهم داشت.
    رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی اظهار داشت :  همچنین با توجه به لزوم حضور مدیران بانکی بخش خصوصی استان در شورای هماهنگی بانک‌ها به ارائه آمار و گزارش  لزوم هماهنگی با آن ها  مقرر شد که بانک مرکزی طی مکاتبه‌ای با مدیران عامل این بانک‌ها الزام به حضور در جلسات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها را به آن ها یادآور شود و در صورتی که کوتاهی کرده باشند با معرفی به کمیسیون اصل ۹۰ و از طریق این کمیسیون از ابزارهای این کمیسیون استفاده کنیم مبنی بر الزام آن ها در ارتباط همراهی با مسئولین استانی انجام شود.
    وی اذعان داشت : یکی دیگر از مسائل مطرح شده در این جلسه در ارتباط با لزوم افزایش سقف اختیارات مدیران استانی و بانک‌های عامل بود که باز هم مقرر شد. بانک مرکزی گزارشی در مدت یک ماه در خصوص اختیارات شعب مدیران استانی و تهران فقط نگاه به استان خراسان انجام شود و گفته شد که این کار به عنوان پایلوت اختیارات بیشتری را در استان خراسان واگذار کنید ما هم در ارتباط با این موضوع بتوانیم  این مدل را بررسی کنیم که اگر واقعاً با مشکلاتی مواجه شد، ادامه نمی‌دهیم اما مقرر شد طی یک ماه این موضوع بررسی شود و به کمیسیون اصل ۹۰  در این خصوص گزارش داده شود.
    نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: موضوع بعدی در ارتباط با بخشنامه‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ مبنی بر تخصیص ۳۰  همت و ۵۰ همت به شرکت‌های داروسازی بود علی رغم اینکه مقرر شده بود متاسفانه آن  سهمیه استان را، استان از طریق سازمان غذا و دارو داده نشده بود  ومقرر شد جلسه‌ای در کمیسیون اصل ۹۰ باحضور وزیر بهداشت درمان، ریاست سازمان غذا و دارو و همچنین ریاست کل بانک مرکزی تشکیل شود و نحوه توزیع این ارقام  بررسی شود ما امروز نسبت به سازمان غذا و دارو معترض هستیم. یک  پاسکاری بین بانک مرکزی و با سازمان غذا و دارو می‌شود و در نتیجه کوتاهی‌هایی است که در استان خراسان شکل می‌گیرد و سپس مقرر شد در اسرع وقت چهار شرکت داروسازی ثامن، سامان داروی هشتم ، سجاد داروی شرق و داروسازی ثامن به میزان درخواستی که آن ها دارند، تسهیلات داده شود که مشکلاتشان برطرف شود.
    وی خاطر نشان ساخت: مسئله بعدی در خصوص مبحث  ذینفع واحد بود که مقرر شد موضوع از طریق ستاد تسهیل استان مطرح  شود و نامه‌ای به امضا ستاد تسهیل به وزیر باشد و وزیر صنعت و معدن مکاتبه‌ای را با بانک مرکزی داشته باشد که به صورت خاص این موضوع پیگیری شود.
    رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی توضیح داد: مسئله بعدی مقرر شد که اعضای جدید خبرگان بانکی توسط استانداری بررسی و نسبت به این موضوع  پیشنهاد شود و مسئله بعدی نیز  به عنوان بند نهم با توجه به تاکید رشد ۸ درصدی در برنامه هفتم توسعه و اجرایی شدن ابزارهای جدید تامین مالی از قبیل اوراق گواهی،  سپرده خاص، ‏CF ، فاکتورینگ و غیره پیشنهاد شد که پروژه‌های زیرساختی یا پروژه‌هایی که مورد حمایت استان است به بانک مرکزی اعلام شود که نسبت به آن ها حمایت ویژه‌ای داشته باشند.
      حجت الاسلام پژمان فرتاکید کرد:مسئله بعدی در خصوص عدم صحت اطلاعات در سامانه اعتبارسنجی بانکی و به روز نبودن آن مقرر شد به واحدهای رسیدگی به شکایت مشتریان مکاتبه شود و این موضوع برطرف شود و آخرین مورد در بانک مرکزی مطرح شد که در ماده ۳۴ و ۳۵ دستورالعمل اجرایی نحوه امحال مطالبات که موسسه اعتباری موظف است که مطالبات طبقه‌بندی شده را بعد از امحال بدون تغییر طبقه‌بندی  نگهداری و در جایی ذخیره و محاسبه کنند. پیشنهاد شد که موسسه‌ای پس از امحال ذخیره محاسبه ،ذخیر را محاسبه نکند این در حالیست که قبلاً ذخیره را محاسبه می‌کردند و قرار شد که آن موسسه ذخیره را محاسبه نکند و بانک مرکزی در این موضوع تجدید نظر کند که قرار شد که بررسی شود و در اسرع وقت نسبت به این موضوع گزارشی را به کمیسیون  اصل ۹۰ ارائه کنند که این مجموعی بود از مصوباتی بود که ما در کمیسیون با حضور  اتاق بازرگانی و جمعی از دفتر مشهد با بانک مرکزی و تامین اجتماعی داشتیم و قرار شد که این تعاملات ادامه پیدا کند آقای سالاری  طی یک بازه زمانی کوتاهی به مشهد بیاید و این بحث را  ومباحث دیگر اینجا داشته باشیم.
    حسن این جلسه بود که مطرح شد که این مسائل تنها مربوط به استان خراسان نیست و در واقع یک کارگروه توانمند و قوی در ارتباط با این موضوع شکل گرفته که می‌تواند مسائل و مشکلات کلان کشوری را شناسایی کند و راه حل‌هایی را برای حل مشکلات مطرح نماید.
    <div id="mediaad-g3v2q"></div> <div id="mediaad-jrNj"></div>

    سایر اخبار

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *