نخست نیوز – دبیر اجرایی همایش با بیان این مطلب گفت: در این همایش که با همکاری شهرداری مشهد،آستان قدس رضوی،دانشگاه امام حسین( ع) و دانشگاه کربلا عراق طی دو روز (۹و ۱۰ آبان) برگزار شد سخنرانان با طرح موضوعات مدیریت بحران و ازدحام جمعیت به موانع و مشکلات و حوادث در اثر کاهش مدیریت جمعیت دررویدادها و حوادث پرداختند. دبیر اجرایی همایش با بیان این مطلب گفت: در این همایش که با همکاری شهرداری مشهد،آستان قدس رضوی،دانشگاه امام حسین( ع) و دانشگاه کربلا عراق طی دو روز (۹و ۱۰ آبان) برگزار شدبیش از ۴۹ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال که با توجه به زمان موفق شدیم ۱۲مقاله به صورت آنلاین و حضوری ارائه شد. محمد رضا رجب زاده مقدم معاون پژوهشی دانشگاه خیام و دبیر همایش مدیریت بحران و ریسک ازدحام جمعیت گفت: این همایش دو روزه تا دهم آبان ماه با حضور استادان و پژوهشگرانی از کشورهای ایران، عراق و عربستان سعودی برگزار شد. وی افزود: ایمنی مراسم و تجمع ها، ریسک های مراسم با جمعیت انبوه، برنامهریزی حمل و نقل در مراسم پر جمعیت، مدیریت شهری در مراسم پر جمعیت، سیاست ها و قوانین ایمنی در مراسم پر جمعیت، شبیه سازی جمعیت، تخلیه اضطراری و مدل سازی و روان شناسی جمعیت انبوه از جمله محورهای این همایش محسوب میشود.
وی خاطر نشان کرد: در این همایش از تجربهها و حمایتهای سازمان و نهادهای مرتبط از جمله شهرداری مشهد، آستان قدس رضوی، دانشگاه کربلا، آستان مقدس امام حسین (ع) و امام علی (ع) استفاده شد. در دومین روز از این همایش مهندسی جمعیت از موضوعاتی بود که درنخستین همایش مدیریت بحران و ازدحام جمعیت توسط استاد حسین عطیه از دانشگاه کربلا عراق مطرح و عنوان شد: با توجه به پیشرفت تکنولوژی و نقش ارتباطات و علوم جمعیت خرد جمعی برخرد فردی پیشه گرفته است وی عنوان کرد: جمعیت تعداد ندارد و بستگی به مکان استقرار جمعیت دارد و بر اساس رویدادها و اتفاقاتی که در میان جمعیت روی میدهد عقل جمعی بر عقل فردی حاکم می شود.
در بروز رویداد و حوادثی که در میان جمعیت روی می دهد یک تصمیم فردی بر تصمیم جمعی تاثیر مستقیم می گذارد. وی اضافه کرد: زاویه دید برای مدیریت ازدحام جمعیت نقش قابل توجه ای دارد . رضا آذریان عضو هیات علمی مدعو دانشگاه خیام و عضو کمیته داوران در باره این همایش گفت: دانشگاه خیام به عنوان یکی از دانشگاه های غیر انتفاعی کشور هم اکنون در جهت مدیریت بحران و ازدحام جمعیت تا مقطع کارشناسی ارشد پذیرش دانشجو دارد و با توجه به پژوهش ها و تحقیقات علمی و میدانی در این دانشگاه مصصم هستیم با همکاری دستگاه های اجرایی در جهت جلوگیری از حوادث و رویدادهای اجتماعی در هنگام ورود زائران به مشهد مقدس وپیش بینی از فشارها و ازدحام جمعیت و مدیریت جمعیت راهکارهای علمی را در اختیار دستگاههای مجری قرار دهیم.
وی خاطر نشان کرد: در این همایش مقالات به صورت حضوری ارائه وسپس کارگاه آموزشی در حاشیه همایش برگزار شد. در این همایش تلاش شد که راهکارهای مقابله با بحران و حوادث به صورت تحلیلی تشریح شود که متاسفانه شکل عملیاتی به خود نگرفت و امیدواریم در همایش های بعدی در برابر نحوه برخورد با حوادث غیر قابل پیش بینی و در هنگام وقوع حادثه و رویداد چگونه برخورد شود دستورالعمل های قاطع و میدانی مطرح شود. آذریان اضافه کرد: این همایش برای نخستین بار در کشور به میزبانی دانشگاه خیام برگزار شد و امیدواریم نتایج همایش به عنوان ابزار کاربردی به سراسر کشور تعمیم پیدا کند و مدیران و مسوولان اجرایی پدافند غیر عامل از نتایج این همایش استفاده کاربردی ببرند.
وی در ادامه تصریح کرد: یکی از بهترین مقالاتی که به صورت آنلاین توسط پرفسور علی عسگری استاد مدیریت بحران و شرایط اضطراری دانشگاه یورک کانادا در خصوص کاربرد تکنولوژی های نوین در مدیریت ریسک جمعیت و شرایط اضطراری ارائه شدمورد توجه شرکت کنندگان در همایش قرار گرفت. چالش ها و راهکارهای مدیریت ریسک جمعیت،چالش ها و راهکارهای مدیریت ازدحام جمعیت در تجمعات انبوه،شبیه سازی رفتار جمعیت در محیط های شهری،مدیریت ریسک جمعیت،اهمیت مدیریت ریسک جمعیت و رفتار زائران در کشور پاکستان،تجربیات ریسک جمعیت در عربستان سعودی،مدیریت جمعیت در حرم مطهر حضرت علی(ع)، تجربیات مدیریت جمعیت در مراسم رییس جمهور شهید رییسی،تجربیات مدیریت جمعیت در حرم مطهر امام رضا( ع) و درس آموخته های مدیریت خطر تجمعات انبوه شهری از جمله مقالاتی بود که به صورت حضوری و آنلاین ارائه شد.
در پایان همایش ضمن ارائه گواهینامه پایان دوره مدیریت بحران و ازدحام جمعیت به شرکت کنندگان در همایش مراسم تقدیر و قدردانی از سخنرانان در همایش برگزار شد.
مجید خروشی
دیدگاهتان را بنویسید