×
×
جدیدترین‌‌ها

همزمان با دوازدهمین سالگرد شعر پریسکه عنوان شد:
پریسکه؛ روح تازه در ادبیات ایران دمید

  • کد نوشته: 110976
  • ۰۹ آبان ۱۴۰۳
  • نشست " پریسکه شناسنامه شعر کوتاه" با حضور موسس و تعدادی از روسای انجمن های این شعر و شاعران این عرصه در تالار حائری دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد . 
    پریسکه؛ روح تازه در ادبیات ایران دمید

    به گزارش نخست نیوز، سرورهادیان‌– بنیانگذار شعر پریسکه گفت:این شعر به عنوان شعر ایرانی به کشورهای دیگر ورود پیدا کرده است . دکتر علیرضا بهرهی افزود: در حال حاضر بیش از ۱۵ هزار پریسکه سرا در کشور می باشند و چندین هزار پریسکه سرا نیز در کشورهای اروپایی مشغول به سراییدن این نوع شعر هستند .

    وی تصریح کرد: این در حالیست که انجمنی در سوئد و برخی کشور ها مشغول بکارند و حتی شاعران فارسی زبانی که ایرانی نیستند متولی این شعر در کشور هایشان می باشند . بنیانگذار شعر پریسکه تاکید کرد:این نوع شعر چون سبب ورود هویت ایرانی به ادبیات  کشورهای دیگر شده است افتخاری برای کشورمان  می باشد .

    وی با اشاره به آنکه شاهنامه زبان فارسی را حفظ کرده است بیان داشت : لازم به یادآوریست که بیشتر ترکیباتی که در زبان فارسی دیده می شود توسط شعرا خلق شده است و با توجه به ورود و همه گیر شدن شعر پریسکه در بین شعرا و دانشکده های زبان و ادبیات فارسی و موضوعات پایان نامه ای کارشناسی ارشد و دکترا  تحقیق در این  نوع شعرراه یافته است . وی خاطر نشان ساخت: افراد زیادی برای این نوع شعر زحمات بسیاری متحمل شده اند تا از عجولانه سرودن و کپی برداری این نوع شعر دوری شود.

    درادامه مسئول انجمن پریسکه خراسان رضوی گفت: پریسکه قالب جدید شعر فارسی است و نام این نوع شعر، برگرفته از لغت اصیل ایرانی است که به عنوان جرقه کوچک آتش معنا می شود. دکتر محبوبه بوری افزود: پریسکه همانند جرقه‌ای  در ذهن ایجاد می شود  و تامدت ها ذهن را درگیر تفکر می کند و به نوعی کوتاه شده شعر و سخن ایرانی است . وی با اشاره  به این که جامعه بشری امروز متقاضی دریافت پیام با سرعت است ، تاکید کرد: این نوع شعر هیچ شاخ و برگ اضافی ندارد اما فکر طرف مقابل را بخود مشغول  و درآن واحد در ذهن مخاطب نفوذ می کند . این نویسنده اظهار داشت : شاعر باید به حدی از اعجاز برسد که باحداقل کلمات ، بیشترین تاثیر را بگذارد .در واقع شاعر اقتصاد کلمات را رعایت می کند اما از کلمات و جملاتی که برای عموم قابل درک نیست استفاده نمی کند و از موضوعات قابل ملموس جامعه بهره می برد . در ادامه این مراسم هدایای به رسم یادبود به بنیانگذار این شعر از طرف انجمن پریسکه خراسان رضوی اهدا شد.

    ودرپایان این مراسم  ضمن قرائت چند پریسکه توسط شاعران و  برخی روسای انجمن پریسکه از چاپ دوم کتاب ” هرشب با خیالت برو بیایی دارم” نوشته دکتر محبوبه بوری رونمایی شد و با اهدای این مجموعه با امضای نویسنده  همراه بود.

    <div id="mediaad-g3v2q"></div> <div id="mediaad-jrNj"></div>

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *