×
×
جدیدترین‌‌ها

استان خراسان رضوی؛ پیشرو در سرمایه گذاری گردشگری

  • کد نوشته: 109059
  • ۱۵ مهر ۱۴۰۳
  • استان پهناور خراسان رضوی به دلیل برخورداری از ظرفیت های بی بدیل تاریخی، فرهنگی،طبیعی، زیارتی، درمانی، خوراک و همچنین زیرساختهای مناسب حمل و نقل ریلی، هوایی و زمینی و به برکت وجود مضجع مطهر امام رضا (ع) در مشهد مقدس، از گذشته تا به حال مهد سرمایه گذاری گردشگری در ایران است.
    استان خراسان رضوی؛ پیشرو در سرمایه گذاری گردشگری

    به گزارش نخست نیوز، سرورهادیان‌ –  چنانکه در حال حاضر دارای ۲۹۱۲ تأسیسات گردشگری است که تعداد ۲۱۷۵ واحد آن به تأسیسات اقامتی اعم از هتل های یک تا پنج ستاره، هتل آپارتمان، مهمانپذیر، زائرسرا، خانه مسافر و اقامتگاه های سنتی و بومگردی اختصاص دارد و عملا  بالغ بر نیمی از واحدهای اقامتی رسمی و غیر رسمی(مهمانسراهای دولتی، حسینیه های دارای واحد اقامتی و …) کشور را در خود جای داده که قریب به اتفاق این واحدها نیز در مشهد مقدس قرار گرفته اند.

    تعداد ۳۵/۷۲۱ نفر به صورت مستقیم در این تأسیسات گردشگری شاغل هستند و بالغ بر ۷۰/۰۰۰ نفر نیز به صورت غیرمستقیم در کسب و کارها و صنایع وابسته به آن مشغول فعالیت می باشند. تعداد تخت های رسمی واحدهای اقامتی استان نیز در حال حاضر ۱۴۰/۸۶۰ باب است که با احتساب نفر اضافه به بالای ۲۰۰/۰۰۰ تخت می رسد. این حجم از ظرفیت گردشگری و به صورت خاص در حوزه ی اقامت، قابل مقایسه با سایر استانها و شهرهای کشور نیست و نشان از اهمیت و جایگاه ویژه سرمایه گذاری گردشگری در این استان دارد.

    خوشبختانه با سیاست هایی که در سالهای اخیر در پیش گرفته ایم، بخشی از سرمایه ها و سرمایه گذاران را  به سمت و سوی سایر شهرستانهای دارای ظرفیت گردشگری سوق داده ایم، چنانکه شاهد کاهش سرمایه گذاری برای احداث واحدهای اقامتی پرستاره در مشهد و بعضاً وصول درخواستهای تبدیل ساختمانهای موجود در مرکز شهر مشهد به واحد اقامتی هستیم و توزیعی ملایم و متعادل در سرمایه و سرمایه گذاری در سطح استان به ویژه در سایر تأسیسات گردشگری همچون مجتمع های گردشگری، مراکز تفریحی، سرگرمی، محیط و پارک طبیعت گردی، سفره خانه سنتی، اردوگاه گردشگری، اقامتگاههای سنتی وبومگردی و غیره در حال انجام است.

    در باب اهمیت و جایگاه ویژه سرمایه گذاری گردشگری در استان خراسان رضوی توجه شما خوانندگان عزیز را به دو نکته مهم آماری و عملکردی جلب می کنم: حدود یک سوم حجم سرمایه گذاری پروژه های در دست ساخت و تبدیل گردشگری کشور به استان خراسان رضوی اختصاص دارد و سهم این استان در حال حاضر حدود ۱۲۶/۰۰۰ میلیارد تومان است. در هفته گردشگری سالجاری یعنی ۱۴۰۳ تعداد ۱۶۷ پروژه سرمایه گذاری گردشگری در کشور افتتاح گردید که حجم سرمایه گذاری کل این پروژه ها ۱۰/۰۰۰ میلیارد تومان بود و تنها استان خراسان رضوی ۴۱ درصد از حجم سرمایه گذاری فوق، یعنی ۴/۱۰۰ میلیارد تومان را به خود اختصاص داده است. تعداد این پروژه ها،۲۰ واحد است که شامل یک هتل ۴ ستاره- یک هتل سه ستاره – یک هتل دو ستاره – دو هتل یک ستاره- دو هتل آپارتمان- سه مجتمع گردشگری و مرکز تفریحی سرگرمی- سه اقامتگاه بومگردی- یک سفره خانه سنتی و شش دفتر خدمات مسافرتی هستند و در شهرستانهای مشهد (۱۷ پروژه)- تربت حیدریه (۲ پروژه)- طرقبه و شاندیز (یک پروژه) توزیع شده اند و از محل بهره برداری آنها ۴۱۷ شغل و ۱۱۹۷ تخت جدید اقامتی در سطح استان ایجاد شده است.

    بهره‌برداری از ۱۳ پروژه سرمایه‌گذاری گردشگری خراسان رضوی در هفته دولت  در ادامه این مبحث گزارشی تجمیعی نیز از عملکرد شش ماهه ابتدایی سالجاری و هفته گردشگری در حوزه ی سرمایه گذاری گردشگری آورده ام: صدور تعداد ۶۹ فقره موافقت اصولی و اولیه صادره گردشگری  با حجم سرمایه گذاری ۱۵۳۷ میلیارد تومان صدور تعداد ۱۱ فقره مجوز ایجاد گردشگری با حجم سرمایه گذاری ۱۷۴۴ میلیارد تومان صدور تعداد ۶۲ فقره پروانه بهره برداری گردشگری با حجم سرمایه گذاری ۵۴۳۰ میلیارد تومان تعداد اشتغال ایجاد شده در زمان بهره برداری : ۱۱۰۰ نفر تعداد تخت اضافه شده به واحدهای اقامتی استان: ۱۶۶۰ تخت همچنین حجم سرمایه گذاری پروژه های گردشگری که در شش ماهه اول سالجاری به بهره برداری رسیده اند در مقایسه با شش ماهه اول سال گذشته (۱۴۰۲) رشدی ۷۵ درصدی داشته و تعداد مجوزهای بهره برداری صادره ۳۷ %  و تعداد تخت نیز رشدی ۳۰ درصدی داشته است. میزان حجم سرمایه گذاری پروژه های گردشگری به بهره برداری رسیده در هفته گردشگری سالجاری هم در مقایسه با هفته گردشگری سال گذشته، ۱۵۳ % رشد و در تعداد اشتغال ایجاد شده ۶۲ درصد و همچنین در تعداد تخت اضافه شده نیز شاهد رشد ۶ درصدی می باشیم.

    حجم سرمایه گذاری خارجی انجام شده در حوزه گردشگری استان از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون نیز ۱۵۵ میلیون دلار می باشد که بیشتر توسط اتباع کشورهای افغانستان، عربستان، عراق و ایرانیان مقیم خارج از کشور صورت پذیرفته است.

    نویسنده: احمد دیناری

    معاون سابق و رئیس اکنون حوزه سرمایه گذاری و توسعه زیرساخت های اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی – مشاور، سخنران و نویسنده ی حرفه ای سرمایه گذاری گردشگری

    <div id="mediaad-g3v2q"></div> <div id="mediaad-jrNj"></div>

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *