×
×
جدیدترین‌‌ها

ده استراتژی‌ نوآورانه برای یک کلاس درس شاد و پویا

  • کد نوشته: 106607
  • ۱۵ شهریور ۱۴۰۳
  • سطح مشارکت دانش‌آموزان هر روز در حال کاهش است. این مسئله به این دلیل است که عوامل حواس‌پرتی زیادی مانند تلفن‌های هوشمند، تلویزیون و ماهواره در اطراف دانش‌آموزان وجود دارد.
    ده استراتژی‌ نوآورانه برای یک کلاس درس شاد و پویا

    نخست نیوز – بنابراین، معلمان باید راه‌های منحصر به فرد و خلاقانه‌ای برای تعامل با دانش‌آموزان خود بیندیشند چرا که سخنرانی‌های ساده یا تخته‌های سیاه دیگر برای ایجاد یک کلاس درسی کافی نیستند.

    با هم ده استراتژی‌ نوآورانه برای همکاری بهتر با دانش‌آموزان را مطالعه می‌کنیم.

    استراتژی 1. انتظارات و اهداف خود را مشخص کنید

    در آغاز سال تحصیلی، معلمان باید برنامه درسی و دروس یادگیری یک سال را به دانش‌آموزان ارائه دهند. این به دانش‌آموزان نشان می‌دهد که معلم انتظار دارد آن‌ها در کلاس به چه چیزی دست پیدا کنند.

    استراتژی 2. فعالیت‌های معنادار در کلاس درس ایجاد کنید

    هنگام انتخاب فعالیت‌ها برای دانش‌آموزان خود، مطمئن شوید که:

    سرگرم‌کننده و ساده هستند، به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا مهارت‌ها یا دانش خود را نشان دهند، ارتباط با دانش‌آموزان برقرار می‌کند و     به آن‌ها چیز جدیدی یاد می‌دهد.

    استراتژی 3. حمایت از دانش‌آموزان را افزایش دهید

    معلمان باید بر بهبود کیفیت عاطفی دانش‌آموزان برای افزایش مشارکت آن‌ها تمرکز کنند. مثلاً به جای اینکه به آن‌ها بگویید چه کاری انجام دهند، از آن‌ها بپرسید که می‌خواهند چه کار کنند.همچنین گزینه‌های متعددی را در اختیار دانش‌آموزان قرار دهید تا بتوانند همراه با راهنمایی معلمان تصمیم خود را بگیرند.

    استراتژی 4. از فناوری به عنوان یک اهرم استفاده کنید

    بهترین راه برای سرگرم کردن یادگیری برای یادگیرندگان جوان از طریق بازی است. با گیمیفیکیشن، می‌توانید مفاهیم پیچیده را با تصاویر و صداهای تعاملی ساده کنید. معلمان می‌توانند به دانش‌آموزان اجازه دهند تکالیف خود را از طریق وبلاگ یا پادکست ارسال کنند نه مقاله‌ها یا اسلایدهای خسته‌کننده. همچنین با استفاده از اینفوگرافیک، بهتر می‌توانید یادگیرندگان بصری را در کلاس درس خود جذب کنید.

    استراتژی 5. داستان‌های واقعی را به اشتراک بگذارید

    داستان‌ها بهترین راه برای افزایش علاقه و به خاطر سپردن اطلاعات هستند. وقتی داستان‌های واقعی را به جای درس‌های کتاب درسی با دانش‌آموزان خود به اشتراک بگذارید، آن‌ها بهتر یاد خواهند گرفت. شما می‌توانید این رویکرد آموزشی را با نشان دادن داستان‌های واقعی به دانش‌آموزان خود بیشتر کنید. می‌توانید دانش‌آموزان خود را به یادبودهای جنگ، موزه‌ها، باغ‌وحش‌ها یا مکان‌های دیگری ببرید تا بتوانند داستان‌ها را تجسم کنند.

    استراتژی 6. فعالیت‌های معماگونه و رمز و راز ایجاد کنید

    رمز و راز یک بیان منحصر به فرد است که می‌تواند توجه شما را برای مدت طولانی‌تری حفظ کند. به عنوان مثال، معلمان جغرافی می‌توانند تکالیفی را برای بررسی دلیل خشکسالی در یک منطقه خاص ارائه کنند. همچنین می‌توانید بازی‌های پازل و معماهای مختلف را به صورت آنلاین برای تمرین در کلاس خود پیدا کنید.

    استراتژی 7. دانش‌آموزان را همیشه فعال نگه دارید

    از دانش‌آموزان بخواهید درباره موضوعی بحث کنند. چند خط در مورد احساس امروز خود یا چیزهای جدیدی که امروز یاد گرفته‌اند بنویسند. یا درس‌هایی را که امروز به آن‌ها آموخته‌اید، در کلاس مرور کنند.

    استراتژی 8. کلاس‌های درس را در فضای باز برگزار کنید

    یادگیری در فضای باز می‌تواند دانش‌آموزان را خلاق‌تر کند. لازم است روال کلاسی یکنواخت را کاهش دهید و دانش‌آموزان خود را به بیرون مدرسه ببرید تا با مشاهده طبیعت نکات جدیدی یاد بگیرند.

    استراتژی 9. دانش‌آموزان خود را حرکت دهید

    می‌توانید کلاس خود را به بخش‌های مختلف که به یک فعالیت اختصاص داده شده است تقسیم کنید. به عنوان مثال، می‌توانید یک ایستگاه مطالعه، منطقه بازی، منطقه نوشتن و منطقه استراحت در کلاس درس خود ایجاد کنید. به این ترتیب دانش‌آموزان شما در تمام طول روز در کلاس حرکت می‌کنند تا فعالیت‌های مختلف را انجام دهند.

    استراتژی 10. وظایف را تقسیم کنید

    شما باید یک کار را به چند بخش کوچک تقسیم کنید و آن‌ها را در مقابل دانش‌آموزان خود بگذارید. همچنین می‌توانید یک چک‌لیست برای تکمیل یک کار برای دانش‌آموزان خود ایجاد کنید. به این صورت، دانش‌آموزان می‌توانند پس از اتمام کار، به بررسی موضوع ادامه دهند. این کار باعث می‌شود دانش‌آموزان انگیزه خود را برای تکمیل کار حفظ کنند.

     

    دکتر حسین چناری

    پژوهشگر و نظریه‌پرداز آموزش

     

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *