×
×
جدیدترین‌‌ها

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان عنوان کرد:
عقب ماندگی سرمایه گذاری در صنعت برق از رشد مصرف انرژی

  • کد نوشته: 105767
  • ۳۱ مرداد ۱۴۰۳
  • مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان در جمع اصحاب رسانه ضمن تشریح وضعیت موجود و گذر از پیک مصرف بار انرژی در تابستان امسال گفت: وضعیت موجود نشان می‌دهد که در حوزه صنعت برق و در برابر رشد مصرف انرژی در کشور ، با سرمایه گذاری مناسبی در این بخش روبه‌رو نبوده‌ایم.
    عقب ماندگی سرمایه گذاری در صنعت برق از رشد مصرف انرژی

    به گزارش نخست نیوز:  محمد باقر عطاریانیمهندس حسین محمودی با اشاره به نقش و جایگاه صنایع و اهمیت برخورداری این بخش از صنعت برق گفت : نباید این فشار و هجمه روی صنعت برق باشد که برق محلی یا صنایع را محدود کردند. سیاست‌گذاری در این حوزه، در سطح استان‌ها انجام نمی‌شود.وی افزود؛ گفت: شرایطی که در آن هستیم، اوج بار تابستان است.

    همگی با مسائلی که در حوزه تأمین برق پیش می‌آید، آشنا هستند. سال به سال مصرف برق در کشور رو به افزایش است. امسال در بعضی اوقات رشد بیش از ۹ درصد مصرف برق نسبت به سال گذشته را هم داشتیم.وی افزود: این نیازمند رشد تولید و انتقال و توزیع است. یک ناترازی هم از سال‌های قبل داشتیم. در ابتدای دولت شهید جمهور صحبت از ناترازی ۱۴ هزار تا ۱۱ هزار مگاوات داشتیم. اینکه ناترازی چرا اتفاق افتاده جایش اینجا نیست، اما خلاصه این است که سرمایه‌گذاری در حوزه برق از رشد مصرف عقب مانده است. به دولت خاصی هم ربطی ندارد و طی سال‌ها رخ داده است.مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان تصریح کرد: شاهد این مدعا این است که در رنکینگ تولید برق در دنیا، در رده چهاردهم بودیم و به دوازدهم رسیدیم. این نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری شده، اما رشد مصرف بیشتر بوده است.

    مهندس محمودی افزود: رشد مصرف ناشی از رشد صنایع بوده و بخشی هم درباره تغییر سبک زندگی است. اکنون ساختمان‌هایی ساخته می‌شود که کولر آبی در آن پیش‌بینی نشده و فقط کولر گازی دارد. در حالی که در خیلی از اقلیم‌های ایران، کولر آبی پاسخ‌گوی نیاز سرمایشی است.وی ادامه داد: دو مسیر بیشتر وجود ندارد؛ راه اول، رفع ناترازی است که در کوتاه‌مدت امکان ندارد و راه دوم این است که الگوی مصرف را اصلاح کنیم.مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان گفت: همیشه از اصلاح الگوی مصرف خانگی صحبت می‌کنیم و باید انجام شود، اما مصرف انرژی نسبت به میانگین دنیا، شدت بیشتری دارد؛ یعنی به ازای هر مگاوات‌ساعت برق در دنیا، سیمان یا آهن بیشتری تولید می‌شود. یعنی لازم است یک بازنگری در تکنولوژی صنایع انجام شود.مهندس محمودی تصریح کرد: در حوزه سرمایه‌گذاری در سه سال گذشته ظرفیت‌های خوبی ایجاد شد. اما در سه سال گذشته هر چقدر به ظرفیت اضافه شد، همان‌قدر رشد مصرف داشتیم و از این رو می‌توان گفت ناترازی همچنان پابرجاست.وی ادامه داد: نکته مهم این است که سیاست‌گذاری در حوزه ایجاد محدودیت در توزیع برق برعهده ما نیست. وقتی برق یک منطقه یا یک محل یا صنعت قطع می‌شود، ما هم ناراحت می‌شویم. ما وظیفه‌مان تولید برق است، ما باید با منبع حاصل از فروش انرژی هزینه‌های جاری و سرمایه‌ای خود را تأمین کنیم.

    مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان ادامه داد: این فشار و‌ هجمه روی صنعت برق نباید باشد که برق محلی یا صنایع را محدود کردند.مهندس محمودی ادامه داد: برقی که به صنایع می‌فروشیم گران‌تر هم هست و ما دوست داریم برق غیرقابل‌ذخیره را بفروشیم. گاهی در رسانه‌ها این سؤال مطرح می‌شود که خراسان‌رضوی با نیروگاه‌های جدیدش چرا دچار محدودیت است؟ برق در زمان تولید مصرف می‌شود، چون شبکه برق یکپارچه است. جهت انرژی نیز تابع مصرف است یعنی در نیروگاه برق تولید می‌شود و مرز استانی ندارد و ممکن است در بندرعباس مصرف شود برق در همان لحظه‌ تولید مصرف می‌شود. لذا محدودیت‌ها را باید با مدیریت بار کنترل کنیم. اگر مشترکان صنعتی، کشاورزی یا خانگی با ما همکاری نکنند، در کل شبکه برق کشور ممکن است مشکل به وجود بیاید. با این حال به دنبال این هستیم که در خراسان رضوی، شمالی و جنوبی بیشترین تلاش را برای حمایت از صنایع انجام دهیم. ممکن است که صنایع از ما راضی نباشند، اما ما تمام تلاشمان را انجام دادیم. با این حال صنایع و کشاورزان با درک شرایط با ما همکاری کردند.

    وی در پایان این نشست ضمن تقدیر از خبرنگاران ، به افتتاح و راه‌اندازی و همچنین توسعه طرح‌ها و پروژه‌های صنعت برق به مناسبت گرامیداشت هفته دولت پرداخت و گفت: در شهرهای مختلف استان‌های خراسان جنوبی، خراسان رضوی و خراسان شمالی تعداد زیادی پروژه شامل ایجاد پست، توسعه پست و…کلنگ‌زنی و راه‌اندازی می‌شود.شایان ذکر است بازدید خبرنگاران از پست ۱۳۲ ولت فرهنگ در مشهد و همچنین مزرعه خورشیدی در محل برق منطقه‌ای خراسان از دیگر برنامه‌های این نشست بود.

    <div id="mediaad-g3v2q"></div> <div id="mediaad-jrNj"></div>

    سایر اخبار

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *