×
×
جدیدترین‌‌ها

فروش عصاره مخمر، شرح ویژگی ها و کاربردها

  • کد نوشته: 103186
  • مرداد 2, 1403
  • عصاره مخمر از جمله افزودنی های غنی و مغذی به انواع محیط کشت در میکروبیولوژی می باشد. همانطور که از نام آن پیداست این محیط از مخمر که نوعی سلول قارچی است ساخته می شود.
    فروش عصاره مخمر، شرح ویژگی ها و کاربردها

    عصاره مخمر ترکیبی مغذی است که در میکروبیولوژی برای طیف گسترده ای از محیطهای کشت باکتریایی بکار می رود. Yeast Extract غنی از پروتئینها، کربوهیدراتها و مواد معدنی است. شرکت دایا اکسیر به عنوان مرکز فروش مواد شیمیایی در تهران و مرکز پخش انواع محیط کشت میکروبی جهت خرید این محیط، انتخابی مطمئن میباشد. در ادامه به توضیح عصاره مخمر به عنوان یکی از محصولات ارائه شده توسط این شرکت معتبر می پردازیم.

    محیط کشت عصاره مخمر چیست

    عصاره مخمر از جمله افزودنی های غنی و مغذی به انواع محیط کشت در میکروبیولوژی می باشد. همانطور که از نام آن پیداست این محیط از مخمر که نوعی سلول قارچی است ساخته می شود.

    برای تولید عصاره مخمر طی فرایندهای کاملا کنترل شده سلولهای مخمر را تحت اتولیز قرار می دهند. نتیجه کار تولید ماده ای بسیار مغذی از کربوهیدرات ها، اسیدهای آمینه، پروتئین ها، مواد معدنی و ویتامین ها بدون دیواره سلولی مخمر است.

    این محیط که در ابتدا بصورت مایع می باشد با گرفته شدن آب آن توسط حرارت به صورت پودر در می آید. البته با توجه به نوع استفاده و مصرف کننده آن می توان به شکل مایع نیز به بازار عرضه شود.

    از خصوصیات بارز عصاره مخمر دارا بودن کمپلکس ویتامین B می باشد.

    عصاره مخمر کاملا در آب قابل حل است بنابراین می توان به راحتی از آن محیط های کشت یکدست و صاف ساخت. از طرف دیگر این ماده به عنوان یک محرک عالی برای رشد بسیاری از باکتریها محسوب می گردد.

    به دلیل خواص مغذی که عصاره مخمر دارد به غیر از میکروبیولوژی در صنایع غذایی و تولید نوشیدنی نیز استفاده می شود.

    به طور کلی ترکیب عصاره مخمر بصورت زیر می باشد:

    پروتئینها: 61 درصد

    کربوهیدراتها: 26 درصد

    مواد معدنی: 9 درصد

    چربی ها: 4 درصد

    از جمله اسیدهای آمینه ای که در این محیط در دسترس هستند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

    Alanine, Arginine, Aspartic acid, Cysteine, Glutamic acid, Glycine, Histidine, Isoleucine, Leucine, Lysine, Methionine, Phenylalanine, Proline, Serine, Threonine, Tyrosine, Valine

    عصاره مخمر

    کاربرد های مفید عصاره مخمر

    عصاره مخمر منع غنی از نیتروژن آلی (N) است. بنابراین از رشد بسیاری از باکتری ها حمایت می کند. به همین خاطر به عنوان یکی از مواد افزودنی به محیط های کشت باکتریایی اضافه میگردد.

    در تهیه محیط های کشت کمپلکس (پیچیده) برای کشت باکتریهایی چون اشریشیا کلی (E. coli) از عصاره مخمر می توان استفاده نمود. همچنین در محیط های کشتی که به منظور رشد باکتری Gluconacetobacter xylinus تهیه میگردند بکار می رود.

    یکی از محیط های کشت کاربردی که از عصاره مخمر در آن استفاده می گردد محیط کشت YEB است. این محیط بصورت تخصصی برای کشت باکتری آگروباکتریوم (Agrobacterium) بکار می رود. این باکتری در زیست فناوری کاربرد دارد.

    خود عصاره مخمر به تنهایی (یا با افزودن یک یا چند ماده دیگر) می تواند به عنوان محیط کشت باکتریایی (جامد و یا مایع) بکار رود. برای تهیه محیط کشت جامد می توانید به آن آگار اضافه نمایید.

    به خاطر خواصی که دارد به طور گسترده در صنایع غذایی به طعم دهنده های غذایی، افزودنی های غذایی و مکمل های غذایی و رژیمی افزوده میگردد.

    این محیط همچنین برای تخمیر میکروبی در سطح آزمایشگاهی و صنعتی به ویژه برای سویه های اکسوتروفیک می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

    در بیوتکنولوژی برای تحقیقات روی سویه های مختلف باکتریایی از عصاره مخمر استفاده میگردد. به تازگی ثابت شده است که افزودن عصاره مخمر به محیط کشت باکتری Acidithiobacillus ferrooxidans تولید روغن توسط این باکتری را به میزان زیادی افزایش می دهد.

    محیط کشت عصاره مخمر

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *