×
×
جدیدترین‌‌ها

ایران کمترین کمک‌های مالی مهاجرت را می‌گیرد

  • کد نوشته: 81038
  • مهر 18, 1402
  • محمدصالح جوکار به همشهری آنلاین گفت: جمهوری اسلامی ایران تمام امکاناتی را که دارد در اختیار مهاجران قرار داده است، در صورتی که در خیلی از کشورهای دیگر کمپ وجود دارد و مهاجران در این زندان‌های روباز نگهداری می‌شوند

    ایران کمترین کمک‌های مالی مهاجرت را می‌گیرد

    نخست نیوز: محمدصالح جوکار رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس درباره دیدار خود با لالینی ویراسامی، رئیس دفتر نمایندگی سازمان بین المللی مهاجرت در ایران و ارتباط این موضوع با بررسی وضعیت موج مهاجران افغان در ایران به همشهری آنلاین توضیحاتی ارائه داد که در ادامه می‌خوانید.

    آیا جلسه شما مربوط به موضوع افغانستان و موج جدید مهاجران این کشور به ایران بود؟

    ما درباره کشور خاصی جلسه نداشتیم. سازمان بین‌المللی مهاجرت تجربیاتی درباره مهاجرت، به‌کارگیری، اسکان، آموزش، بهداشت، درمان و مباحث امنیتی و اجتماعی در کشورهای مختلف دارند. در جلسه می‌خواستیم جویای این تجربیات در کشورهای دیگر شویم که چگونه این مشکل را حل کرده‌اند. منظور این جلسه بیشتر هم‌اندیشی و تبادل نظر درباره مهاجرت در دنیای امروزی و البته در ایران بود.

    به‌طور مشخص تجربه قابل انتقال ایران چه بوده است؟

    جمهوری اسلامی ایران تمام امکاناتی را که دارد در اختیار مهاجران قرار داده است، در صورتی که در خیلی از کشورهای دیگر کمپ وجود دارد و مهاجران در این زندان‌های روباز نگهداری می‌شوند. شرایط مهاجران در کشور ما این گونه نیست. خیلی از مهاجران از یارانه‌های دولتی ایران استفاده می‌کنند.

    موج جدید مهاجرت‌ها به ایران مورد بحث قرار گرفت؟

    اعداد و ارقام خانم ویراسامی از ادوار مهاجرت قبلی و تعداد زیاد مهاجرت‌های کنونی به ایران قابل تحسین بود. این اعداد و ارقام در کشورهای دیگر وجود ندارد. مهاجرین در کشورهای دیگر به‌عنوان ابزار سیاسی آن کشورها در نظر گرفته می‌شود. مثلا در بحث جنگ روسیه و اوکراین، معدود کشورهایی میزبان برخی مهاجران اوکراینی بوده‌اند، ولی از این مهاجران به‌عنوان ابزار سیاسی استفاده کردند، در صورتی که در کشور ما این‌طور نیست.

    درباره کنترل شرایط مهاجران در کشور چه بحثی مطرح شد؟

    مسائل کلی و کلان مطرح بود. البته درباره قانونمند شدن بحث مهاجرت در کشور نیز صحبت‌هایی کردیم. ایشان هم از پیشنهاد ما در بحث قانون‌گذاری استقبال کردند.

    دفتر نمایندگی سازمان بین‌المللی مهاجرت ابزار اجرایی دارد یا صرفا نهاد مشورتی است؟

    این دفتر نهادی است که زیر نظر سازمان ملل است و امکاناتی هم در اختیارشان است و می‌توانند پشتیبانی‌های لازم را برای کشورهایی که مهاجرپذیر هستند داشته باشند.

    نتیجه مشخص این جلسه چه بود؟

    قرار شد در آینده در زمینه مهاجرت تفاهنامه‌ای میان سازمان ملی مهاجرت، مجلس شورای اسلامی و سازمان بین‌المللی مهاجرت تنظیم شود. در این تفاهمنامه موارد و خواسته‌هایی را که ما از سازمان ملی مهاجرت داریم، خواهیم آورد.

    سازمان بین‌المللی مهاجرت کمک‌های مالی هم به کشورهای مهاجرپذیر می‌کند؟ صحبتی درباره جذب این کمک‌ها داشتید؟

    بله. کمک‌های مالی نیز دارند. در مواردی که لازم باشد پشتیبانی مالی هم می‌کنند. البته خودشان اذعان داشته‌اند که کمترین کمک در سطح بین‌الملل با این حجم مهاجری که داخل ایران وجود دارد، به ایران شده است.

    سرانه‌ای که به کشورهای مهاجرپذیر می‌دهند چقدر است؟

    این سازمان بین‌المللی مهاجرت با کمیساریای عالی فرق می‌کند. این دو سازمان نقش‌های متفاوتی ایفا می‌کنند.

    عدد و رقمی نیز در این جلسه در ارتباط با مهاجران ردوبدل شد؟

    نه. ولی برآورد آمار ایران از مهاجران بین ۵ تا ۶میلیون نفر است.

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *