×
×
جدیدترین‌‌ها

دیاکو حسینی: چین می‌خواهد روابط متفاوتی با ایران داشته باشد

  • کد نوشته: 44464
  • ۰۶ تیر ۱۴۰۱
  • یک کارشناس مسایل بین‌الملل گفت: دعوت چین از رییس جمهوری ایران برای سخنرانی در اجلاس بریکس پلاس نوعی اشاره نرم چین به ایران است مبنی بر اینکه می‌تواند روابط متفاوتی با ایران داشته باشد و از سویی به آمریکا پیام می‌دهد که تعاملاتش می‌تواند دشمنان آمریکا را در برگیرد.
    دیاکو حسینی: چین می‌خواهد روابط متفاوتی با ایران داشته باشد

    نخست نیوز : دیاکو حسینی با اشاره به دعوت چین از رییس جمهوری ایران برای سخنرانی در اجلاس سران بریکس پلاس که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد گفت: در ابتدی شکل‌گیری، بریکس جایی بود که قدرت‌های در حال ظهور اقتصادی را کنار هم جمع می کرد تا هماهنگی‌هایی را میان این کشورها ایجاد کند. در گذر زمان که چین در اقتصاد جهانی جایگاه بالایی پیدا کرد، بریکس به یک برند برای چین تبدیل شد. هدف چین از تلاش برای حفظ این سازمان و گسترش قدرت قدرت‌های در حال ظهور در این گروه باعث شد تا بریکس به یک پلت فورم سیاسی و اقتصادی برای رویارویی با امریکا تبدیل شود.

    وی ادامه داد: هدف بریکس مقابله با آمریکا نیست همان‌طور که به طور کلی در سیاست چین این تصویر را به طور علنی نمی‌بینیم، اما تصویر سازی برای ساختن یک بلوک اقتصادی قدرتمند حتما از اهداف این گروه است.

    این کارشناس مسایل بین‌الملل خاطرنشان کرد: با وجود اینکه بریکس قدرت قابل توجهی دارد اما مشکلات زیادی بر سر راه آن است. کشورهای عضو فواصل جغرافیایی زیادی با هم دارند و برخی این کشورها رقابت شدیدی با هم به لحاظ سیاسی و اقتصادی دارند؛ مثل چین و هند یا چین و روسیه. علاوه بر این برخی اعضای این گروه با آمریکا نیز روابط اقتصادی قوی دارند. در عین حال معتقدم تبدیل این گروه بندی به یک سازمان بین‌المللی بزرگ مشکل است و امری است که باید به آینده موکول کرد.

    حسینی تاکید کرد که برندسازی چین با گروه بریکس یا به عبارتی کشورهای جنوب جهانی می‌تواند نقش موثری در پیشبرد سیاست‌های چین داشته باشد اما زود است که بگوییم در این سیاست با اهرم بریکس موفق عمل خواهد کرد. بریکس برای چین بلندگوی سیاسی است که در حال اثبات این موضوع است که راه متفاوتی با آمریکا دارد. اما این بلندگو برای موفقیت راه طولانی در پیش دارد.

    وی در پاسخ به اینکه هدف چین از دعوت ایران به این گروه بندی چیست؟ گفت: ایران هنوز از استانداردهای اقتصادی بریکس فاصله زیادی دارد و هنوز نابالغ است و راه زیادی در پیش دارد اما تا همین جا هم نشان می‌دهد چین به رابطه با ایران و به طور متقابل ایران به رابطه با چین تمایل دارد. البته باید این نکته را تاکید کرد، چینی‌ها با وجود اختلافات با آمریکا در رابطه با تایوان و تجارت متقابل،‌ تمایل ندارند سازمان‌هایی از جمله شانگهای و گروه بریکس به محفلی برای مقابله با آمریکا تبدیل شود.

    این کارشناس مسایل بین‌الملل خاطرنشان کرد: در عین حال همان‌قدر که تنش میان ایران و آمریکا بالاست، تنش میان چین و آمریکا هم بالاست. دعوت چین از رییس جمهوری ایران برای سخنرانی در این اجلاس نوعی اشاره نرم است چین به ایران است مبنی بر اینکه می‌تواند روابط متفاوتی با ایران داشته باشد و از سویی به آمریکا این پیام را می‌دهد که تعاملاتش می‌تواند دشمنان آمریکا را در برگیرد.

    به گزارش ایسنا، بریکس نام گروهی به رهبری قدرت‌های اقتصادی نوظهور است که از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی کشورهای عضو (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) تشکیل شد. در ابتدا نام این گروه بریک بود اما پس از پیوستن آفریقای جنوبی، به بریکس تغییر نام یافت. هر چند اعضای گروه بریکس همگی به غیر از روسیه در ردهٔ کشورهای در حال توسعه یا اقتصادهای در حال ظهور هستند اما عموماً به واسطهٔ اقتصادهایی با رشد پرشتاب و فراگیر و نفوذ تأثیرگذار بر امور جهانی و منطقه‌ای از دیگر کشورها متمایز می‌شوند. بریکس نمایانگر نیمی از جمعیت جهان است و ۲۸٪ قدرت اقتصادی دنیا را در اختیار دارد.

    <div id="mediaad-g3v2q"></div> <div id="mediaad-jrNj"></div>
    برچسب ها دیاکو حسینی

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *