به گزارش نخست نیوز،
کارشناس مسائل بینالملل، با اشاره به اهمیت برگزاری مذاکرات ایران و اروپا طی روزهای آتی گفت: این مذاکرات یک نوع دیپلماسی دیرهنگام است ولی قطعا این دیپلماسی دیر هنگام بهتر از عدم دیپلماسی است.
به گزارش ایسنا، در روز یکشنبه چهارم آذرماه «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه از برگزاری نشست معاونان وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس برای گفتوگو در مورد مسائل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی در تاریخ جمعه نهم آذر خبر داد.
بقائی با اشاره به سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تعامل و همکاری با دیگر کشورها بر مبنای اصول عزت، حکمت و مصلحت، گفتوگوهای آتی با سه کشور اروپایی را در ادامه گفتوگوهای انجام شده با آنها در حاشیه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک توصیف کرد و گفت در این دور از گفتوگوها که از همان نیویورک برنامهریزی شده است، طیفی از مباحث و موضوعات منطقهای و بینالمللی از جمله موضوع فلسطین و لبنان، و نیز موضوع هستهای مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.
این گفتوگوها با حضور «مجید تختروانچی» معاون سیاسی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، «کاظم غریب آبادی» معاون حقوقی و بینالملل وزارت خارجه و «انریکه مورا« معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار میشود.
ارتباط ایران با مسئله اوکراین بهشدت بزرگنمایی شده است
«حشمتالله فلاحتپیشه» نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با ایسنا در ارتباط با اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه دور جدید گفتوگوهای ایران و اروپا بعد از مذاکرات نیویورک در ماه سپتامبر، در روز جمعه ۹ آذرماه در ژنو برگزار میشود، اظهار کرد: این مذاکرات در واقع یک نوع دیپلماسی دیرهنگام است ولی حتماً این دیپلماسی بهتر از عدم دیپلماسی است.
او با بیان اینکه «من معتقدم که ایران و کشورهای اروپایی در قضیه مذاکرات به خان اول بازگشتهاند و فرصتهای متعددی برای رفع تنش بین ایران و اروپا از بین رفته است»، ادامه داد: اختلافات ایران و اروپا به تنشهای بزرگتری در دنیا وصل شده است و اوضاع را پیچیدهتر کرده است.
این نماینده پیشین مجلس با بیان اینکه «دیپلماتها در این مقطع وظیفه دشواری را در پیشرو دارند»، گفت: به نظر میرسد که مدخل این دیپلماسی، بحران اوکراین خواهد بود.
فلاحت پیشه با بیان اینکه «در طول سه سال اخیر در موضوع ارتباط ایران با مسئله اوکراین بهشدت بزرگنمایی شده است و تصمیمات اروپا علیه ایران در این ارتباط بر اساس این بزرگنمایی اخذ شده است»، گفت: بر اساس نگاه بزرگنمایی شده در ارتباط با نقش ایران در مسئله اوکراین، اروپاییها تلاش کردند که این موضوع را به مسئله هستهای گره بزنند، چنانکه در همین چهارچوب مشاهده کردیم اروپاییها بیشتر از آمریکاییها اصرار به صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام داشتند.
او تاکید کرد: بر اساس قطعنامه صادر شده، اروپاییها و آمریکا به آقای گروسی ۶ ماه فرصت دادهاند که در اجلاس اسفند ماه یا نهایتا خرداد ماه گزارشی از اجرای خواستههایشان از سوی ایران ارائه دهند. خواسته آنها مبتنی بر عقبنشینی بدون مابهازای ایران است، در واقع کشورهای اروپایی بدون هیچ مابهازایی از ایران میخواهند که عقبنشینی کند.
منبع ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید