به گزارش نخست نیوز ، خبرگزاری قدس پرس در گزارشی به نقل از دو تحلیلگر فلسطینی نوشت: حمله روسیه به اوکراین دوگانگی معیارهای غرب در تعامل با مقاومت مردم فلسطین در برابر اشغالگری اسرائیل که هفت دهه از عمر آن می گذرد را برملا کرد.
این دو تحلیلگر در گفتگوهایی جداگانه با قدس پرس تاکید کردند که غربیها دائما مقاومت مردم فلسطین را “تروریسم” توصیف کردند و برای مقابله با آن و خشکاندن منابع نظامی و مالی آن تمام امکانات خود را به کار گرفتند این درحالی است که حمایتهای نامحدود مالی و تسلیحاتی و رسانهای آنها برای مقابله با حمله روسها به سوی اوکراینیها سرازیر شده است.
مصطفی الصواف، نویسنده و تحلیلگر سیاسی تاکید کرد که غربیها میدانند که مقاومت، قانون تعامل با اشغالگران است اما سیاست غرب و آمریکا تنها یک بام و دو هوا نیست بلکه یک بام و چند هوا است و معیارهای متعددی در برخورد با پروندههای مختلف دارند.
وی میگوید: نگاه غربیها نسبت به اوکراین اینگونه است که این یک کشور اروپایی است که مورد حمله روسیه قرار گرفته است و مردم اوکراین حق دارند از خود دفاع کنند، علاوه بر این آمریکاییها با روسیه دشمنی دیرینه دارند و این امر را فرصتی برای تحقیر آن میبینند بنابراین از طریق مزدوران و روشهای دیگر از اوکراینیها حمایت تسلیحاتی و مالی میکنند.
الصواف تاکید کرد: نگاه کشورهای غربی و آمریکا نسبت به ملت فلسطین و مقاومت آن متفاوت است و علاوه بر آن به طور آشکار از رژیم صهیونیستی طرفداری و از آن حمایت مالی و تجهیزاتی میکنند. این کشورها اسرائیل را اشغالگر نمیدانند و تعرض آنها به فلسطین را “دفاع از خود” توصیف میکنند این درحالی است که قانون بین المللی این اجازه را داده است که ” سرزمین اشغال شده با تمام ابزارها و وسایل در برابر اشغالگران مقاومت کند”.
این تحلیلگر سیاسی میگوید: این نگاه در میان غربیها وجود دارد، علیرغم اینکه حضور اسرائیلی بر روی خاک فلسطین با زور و قتل و کشتار و همدستی انگلیس بوجود آمد؛ انگلیسی که از گروههای صهیونیستی حمایت کرد و راه آنها برای اشغال سرزمین فلسطین و بیرون راندن مردم اصلی آن را هموارتر کرد.
وی خاطرنشان کرد که تمرکز بر دوگانگی مواضع غربیها امری ضروری است و باید آن را برملا کرد، این مساله نیازمند تلاش مداوم از داخل و خارج است.
از سوی دیگر محسن الافرنجی، تحلیلگر و خبرنگار فلسطینی جنگ موجود میان روسیه و اوکراین و همچنین کشورهای غربی و در راس آن ها آمریکا و اتحادیه اروپا، شعارهای دروغین غرب را رسوا کرد.
وی میگوید: همان ساعات اولیه جنگ نقاب از چهره زشتترین و خشنترین شیوه دوگانگی معیارها در عصر جدید برداشت، زیرا معلوم شد که غرب بشریت را بر اساس چشم رنگی، ملیت، نژاد و رنگ پوست طبقه بندی میکند، بنابراین ادعاهای انسانیت و ارزشهای اخلاقی غربیها رنگ باخت؛ انسانیتی که سالها با ادعای داشتن آن سرهایمان را به درد آورده بودند. کاری که جامعه بین المللی تنها طی چند روز برای اوکراین و مقاومت آن کرد طی ۷۴ سال برای مساله فلسطین و پایان دادن به اشغالگری اسرائیل انجام نداد بلکه بالعکس غربیها با تمام وجود تلاش کردند ثابت کنند “اشغالگری واقعیتی است که نمیتوان آن را تغییر داد” و هرکس با آن مخالفت میکرد “جنایتکار” میخواندند.
الافرنجی تاکید کرد که غربیها برای توصیف بحران روسیه و اوکراین از واژهها و اصطلحات زیادی مانند ” جنگ موجود، حمله و تجاوز” استفاده کردند اما یک واژه دیگر به فرهنگ لغت رسانهای، سیاسی و نظامی آنها راه نیافت و آن ” تروریسم” است زیرا طرف اسلامی و یا عربی در این جنگ وجود ندارد.
وی میگوید: غربیها در جنگشان با روسیه شرکت های فناوری جهانی و در راس آنها فیسبوک و توییتر را به کار گرفتند این درحالی است که تا به امروز نیز هجمههایی علیه سایتهای حامی مردم فلسطین وارد می شود و حساب صدها موسسه فلسطینی و افراد فعال و رسانهای بسته میشود و این مساله بخش دیگری از مواضع جعلی بین المللی و اقدامات فریبکارانه آن را برملا میکند؛ اقداماتی که با نام آزادی، دموکراسی و حقوق بشر مطرح می شود.
این تحلیلگر سیاسی در ادامه خاطرنشان کرد: چطور است که بمبهای دستی کوکتل مولوتف یکباره به سلاح قانونی در دست مردم اوکراین تبدیل میشود در حالی که همین بمبها برای مردم فلسطین ممنوع است؛ مردمی که طی چند دهه درحال سوختن در آتش اشغالگری هستند. برخی شخصیتهای غربی نیز اکنون متوجه تبعیض نژادی شدهاند، اشخاصی مانند ریچارد بوید، نماینده پارلمان ایرلند که از مواضع دوگانه غربیها در تعامل با مساله فلسطین و اوکراین انتقاد کرد، همچنین جولی الیوت، نماینده پارلمان انگلیس نیز تاکید کرد که “حمله روسیه به اوکراین همانند مسالهای است که سال هاست در سرزمین فلسطین درحال رخ دادن است”. اما این اظهارت منجر به خشم برخی نژادپرستان غرب شد.
دیدگاهتان را بنویسید