×
×
جدیدترین‌‌ها

لاوروف: جهان به توازن قدرت و همزمان توازن منافع نیاز دارد

  • کد نوشته: 21031
  • مهر 11, 1400
  • وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد، جهان نه تنها به یک توازن قدرت نیاز دارد، بلکه یک توازن منافع برای مدیریت چالش‌های جدید می‌خواهد.
    لاوروف: جهان به توازن قدرت و همزمان توازن منافع نیاز دارد

    به گزارش نخست نیوز ، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در اندیشکده «شورای سیاست خارجی و دفاعی» درباره یک تغییر جهانی به سمت جهانی چندقطبی صحبت و به افزایش شمار عوامل در روابط بین‌المللی از جمله مدل‌های توسعه، سیستم‌های دولتی، سنت‌های سیاسی، فرهنگی و قوانین مدنی اشاره کرد.

    لاوروف گفت: و البته، انجام این کار بدون تأمل در تمام این فرایندها غیرممکن است، اما یک چیز واضح است؛ اینکه شما نمی‌توانید مشکلات را به صورت پایدار و قابل اعتماد با توازن قدرت سنتی حل کنید، توازن منافع مورد نیاز است.

    این دیپلمات ارشد روس تصریح کرد که خروج از مدل غرب محور که توسط ایالات متحده هدایت می‌شود، زمان زیادی خواهد برد، اما به نظم جهانی پایدارتر و دموکراتیک‌تری منجر می‌شود.

    وزیر خارجه روسیه در سخنانش همچنین گفت، مسکو یک سیاست خارجی عاری از ایدئولوژی را بر خلاف ایالات متحده دنبال می‌کند و این اجازه می‌دهد یک نقش سازنده در حوزه جهانی ایفا کند.

    او در اندیشکده شورای سیاست خارجی و دفاعی به انتقادها از سیاست خارجی فاقد ایدئولوژی روسیه پاسخ داد.

    لاوروف با بیان اینکه چنین رویکردی به مسکو اجازه میدهد یک میانجی فعال در درگیری ها باشد و بتواند با تمام طرفهای ذی نفع تماس برقرار کند، گفت: این درست است که برخلاف ایالات متحده، ما در روابط خود با شرکای خارجی خود تعصب ایدئولوژیک و تابوی ایدئولوژیک نداریم. اما این در واقع مزیت روش‌شناختی و عملی ماست.

    این دیپلمات ارشد روسیه همچنین نقش مهم انجمن‌های چندجانبه مختلف که روسیه بخشی از آنهاست، آن هم نه تنها در شکل‌گیری دستور کار منطقه‌ای بلکه در تعیین روندهای جهانی را مورد تاکید قرار داد.

    لاوروف وعده داد که روسیه به ایجاد شرایط برای یک سیستم جهانی که به اصول بنیادی مندرج در منشور سازمان ملل بازگردد، ادامه خواهد داد.

    رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه شنبه همچنین در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت، یک نشست امنیت سایبری که این ماه به میزبانی ایالات متحده برگزار خواهد شد، روی مسائلی متمرکز خواهد بود که چندین دهه است در سازمان ملل مورد بحث قرار گرفته‌اند.

    روز جمعه کاخ سفید تایید کرد که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا این ماه میزبان نشستی با حضور ۳۰ کشور با تمرکز بر امنیت سایبری خواهد بود.

    سرگئی لاوروف گفت: گفته می‌شود ۳۰ کشور دعوت شده‌اند، گرچه مسائل مربوط به امنیت سایبری ده‌ها سال یا به عبارت دقیق ۲۰ سال است که در چارچوب سازمان ملل متحد به ابتکار روسیه و بسیاری از کشورهای دیگر مورد بحث قرار گرفته‌اند.

    وزیر امور خارجه در ادامه گفت که برنامه پنج ساله این گروه کاری در اوایل سال جاری به تصویب رسیده بود که درباره “بحث در مورد مشکلاتی است که در حال حاضر در زمینه امنیت فضای مجازی در حال ظهور هستند.”

    سرگئی لاوروف در این اندیشکده همچنین گفت، رویت فهرست کشورهایی که به نشست تحت نظر آمریکا برای دموکراسی دعوت شده‌اند، جالب توجه است و برخی از متحدان مهم واشنگتن را به سختی می‌توان دموکراسی توصیف کرد.

    لاوروف در بیست و نهمین مجمع این اندیشکده گفت: دیدن کسانی که به آنجا دعوت خواهند شد، صرفاً برای سرگرمی جالب خواهد بود. قبلاً شنیده‌ام که بحث‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه تعدادی از متحدان اصلی ایالات متحده به ویژه در منطقه خاورمیانه را نمی‌توان دموکراسی نامید، اما شما نمی‌توانید آنها را دعوت نکنید.

    انتظار می‌رود رئیس جمهوری آمریکا اوایل دسامبر میزبان اولین مورد از دو نشست برای دموکراسی باشد. براساس بیانیه کاخ سفید، انتظار می‌رود که این نشست‌ها به عنوان بستری برای رهبران جهانی برای به اشتراک گذاشتن موفقیت‌ها، بحث در مورد چالش‌ها و “تقویت بنیاد تجدید دموکراتیک” عمل کنند.

    در بخشی دیگر، سرگئی لاوروف تاکید کرد که ائتلاف‌های جدیدی تحت رهبری آمریکا نظیر کوآد (چهارجانبه) یا آکوس با حضور انگلیس و استرالیا در صدد تضعیف فرمت‌های همکاری آ.سه.آن محور در آسیا – اقیانوسیه هستند.

    وزیر خارجه روسیه افزود: یکی از شیک‌ترین روندهای امروزی، به اصطلاح استراتژی‌های هند – اقیانوسیه هستند که به دست ایالات متحده ابداع شده‌ و در گروه چهارجانبه کوآد متشکل از آمریکا، ژاپن، هند و استرالیا و اخیرا هم تشکیل بلوک آکوس دیده شده‌اند.

    او افزود، هدف همه این‌ها “محو کردن قالب‌های جهانی در منطقه آسیا و اقیانوسیه است که در دهه‌های گذشته تحت حمایت مجمع کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) وجود داشته است. این وزیر روس در ادامه این نوع رویکرد به سیاست منطقه‌ای را مضر برای سیستم موجود توصیف کرد و گفت که هدف آن آشکارا مهار چین است.

    ماه گذشته، ایالات متحده، استرالیا و انگلیس یک شراکت دفاعی سه‌جانبه جدید موسوم به آکوس (AUKUS) اعلام کردند. در حالی که ظاهراً بلوک جدید سه‌جانبه علیه هیچکسی تعریف نشده است، چین ابراز نگرانی کرده است که پیمان آکوس صلح و امنیت را تضعیف کرده و رقابت تسلیحاتی را در منطقه تشدید کند.

    برچسب ها سرگئی لاوروف

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *