×
×
جدیدترین‌‌ها

تغییر الگوی مصرف پروتئین؛
بهای سنگین گرانی گوشت

  • کد نوشته: 138975
  • ۲۶ مهر ۱۴۰۴
  • اگر پیامد افزایش قیمت گوشت قرمز تنها محدود به حذف آن از سبد غذایی خانوارها بود یا حتی اگر همه مجبور به روی آوردن به رژیم‌های گیاه‌خواری می‌شدند، می‌شد تا حدی با آن کنار آمد.
    بهای سنگین گرانی گوشت

    به گزارش نخست نیوز،

    بهای هر کیلوگرم ران گوسفندی به حدود یک میلیون و ۱۵۰ هزار تومان رسیده است؛ به این معنا که اگر یک خانوار بخواهد تنها یک ران کامل گوسفندی برای مصرف یک‌ماهه خود تهیه کند، باید چیزی نزدیک به پنج میلیون و ۷۵۰ هزار تومان پرداخت کند.

    ، قیمت گوشت گوسفندی در حالی همچنان صعودی است و به رکوردهای تازه‌ای می‌رسد که حداقل حقوق کارگران در حال حاضر حدود ۱۰ میلیون تومان تعیین شده و دریافتی یک کارگر متأهل با دو فرزند، با احتساب مزایا، به طور میانگین نزدیک به ۱۶ میلیون تومان می‌رسد.

    اما فراتر از این اعداد و ارقام نگران‌کننده که نشانه‌ای روشن از فشار اقتصادی هستند، باید به پیامدهای این روند بر زندگی روزمره مردم پرداخت. اگرچه در اولین نگاه حذف گوشت قرمز از سبد غذایی خانوارها پیامد گرانی گوشت قرمز است اما لایه‌های پنهانی آن حرف‌های دیگری برای گفتن دارند.

    تغییر الگوی مصرف پروتئین؛ جایگزین گوشت قرمز چیست؟

    در یکی از خیابان‌های اطراف فردیس کرج تعدادی مغازه گوشت، مرغ و پروتئین فروشی وجود دارد. کامیون‌های یخچال‌دار در حال خالی کردن بار و توزیع گوشت در مغازه‌ها هستند. یکی از مغازه‌دارها در حالی که فاکتور در دست دارد می‌گوید: «تا آخر هفته بار نیار فعلا یخچال پره!». در یکی از مغازه‌ها خانمی پشت پیشخوان ایستاده و مرد مرغ‌فروش در حال تکه تکه کردن مرغ است.

     گربه‌ای آن حوالی می‌چرخد و مرغ‌فروش هر از چند گاهی پوست و استخوان‌های برجای مانده را جلوی آن می‌ریزد. برخی دیگر از نقاط مرغ مثل استخوان جناغ را هم داخل سطلی می‌ریزد که زیر پیشخوان گذاشته است. خانمی دیگر سر می‌رسد. ابتدا از دور به مغازه نگاه می‌کند و بعد کم کم جلو می‌آید و خطاب به مرد مرغ فروش می‌گوید: «این‌ها رو بده من ببرم برای گربه خودم!» مرد مرغ فروش یک بسته پای مرغ به او می‌دهد. خانم دیگری با غذای گربه شوخی می‌کند که مرغ فروش جواب می‌دهد: «برای خودش می‌خواد.»

     کمی جلوتر کامیون یخچالی دیگری تعداد زیادی بسته‌های دل و جگر مرغ، پای مرغ و غیره را به مغازه‌دار تحویل می‌دهد و در حال چانه زدن برای قیمت‌ها هستند. همچنان خبری از کسی که گوشت قرمز بخرد نیست. کمی جلوتر خانم و آقای مسنی در حال گفت و گو هستند. خانم می‌گوید: «برداشتی گوشت گوساله رو با بوقلمون چرخ کردی، کوفته‌ام خراب می‌شه!» مرد پاسخ می‌دهد: «همین هم فردا گیرمون نمیاد خانوم یکم رعایت کن.» یکی از مغازه‌دارها هم می‌گوید: «فروش قلم گوسفندی زیاد شده، اما گوشت‌هایش را چه‌کار کنیم؟»

    در تایید مشاهدات میدانی که نشان می‌دهد خبری از خریدن گوشت قرمز نیست  که مربوط به مرداد ماه است، گفته است: «بر اساس آمار رسمی، سرانه مصرف گوشت قرمز در ایران در سال‌های اخیر به طور معناداری کاهش یافته و به حدود ۵ تا ۶ کیلوگرم در سال برای هر نفر رسیده است؛ رقمی که در مقایسه با میانگین جهانی و همچنین وضعیت دهه‌های گذشته در ایران، بسیار پایین تلقی می‌شود.»

    منبع فرارو

    سایر اخبار

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *