اسفند 19, 1403 | 2:15 ق.ظ
121054

تلاش ملی برای کاهش تلفات جاده‌ای

به گزارش نخست نیوز,  تصادفات جاده‌ای، یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های اجتماعی و بهداشتی در بسیاری از کشورها به شمار می‌روند. در ایران، سالانه هزاران نفر بر اثر تصادفات رانندگی جان خود را از دست می‌دهند و صدها هزار نفر دیگر نیز دچار صدمات جسمی و روحی می‌شوند. این وضعیت نگران‌کننده، موجب شده تا تلاش‌هایی برای کاهش این خطرات و آگاهی‌بخشی به مردم صورت گیرد. یکی از این تلاش‌ها، «پویش نه به تصادف» است.

هدف اصلی پویش «نه به تصادف» افزایش سطح آگاهی عمومی در خصوص علل تصادفات و تشویق به رفتارهای ایمن در جاده‌هاست. اعضای این پویش معتقدند که پیشگیری از تصادفات نه تنها به اصلاح رفتار رانندگان، بلکه به تغییر نگرش و فرهنگ عمومی در خصوص اهمیت ایمنی در جاده‌ها نیاز دارد. این پویش با تأکید بر نکات ساده و کاربردی همچون رعایت سرعت مجاز، استفاده از کمربند ایمنی، عدم استفاده از تلفن همراه حین رانندگی و آگاهی از وضعیت جاده‌ها، به دنبال کاهش تصادفات و جلوگیری از خسارات جانی و مالی است. 

پیشرفت پویش و حمایت‌های مردمی

از زمان آغاز این پویش، حمایت‌های زیادی از سوی مردم و نهادهای مختلف از جمله سازمان‌های دولتی و غیردولتی، رسانه‌ها، و حتی برخی از شخصیت‌های برجسته جامعه همچون رئیس جمهور دکتر پزشکیان و وزاری دولت انجام شده است. بسیاری از مردم به این حرکت پیوسته‌اند و به گسترش آن کمک کرده‌اند. رسانه‌ها نیز نقش مهمی در اطلاع‌رسانی و تبلیغ این پویش داشته‌اند و به صورت مرتب کمپین‌هایی با هشتگ #نه_به_تصادف برگزار کرده‌اند.

مسئولین دولتی نیز در این زمینه نظرات خود را بیان کرده‌اند. به عنوان مثال، وزیر کشور با پیوستن به این پویش اظهار کرد: «راننده کم خطری هستم و این پویش پیشنهادی، در درجه اول برای حفظ سلامتی خود شهروندان، هموطنان عزیز، رانندگان و سرنشینان است. هیچ چیزی بالاتر از حفظ جان نیست و همه باید به هم در رانندگی کمک کنیم.»

پویش‌هایی همچون نه به تصادف نقش مهمی در تغییر فرهنگ رانندگی دارند و باید از این حرکت‌ها حمایت کرد.

رئیس پلیس راهور فراجا نیز با اشاره به اهمیت رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، از شهروندان خواست با پیوستن به «پویش ملی نه به تصادف» نقش موثری در کاهش تلفات و آسیب‌های ناشی از حوادث رانندگی داشته باشند. همچنین با پیوستن به این پویش ملی ایمنی را به جاده‌ها بازگردانیم.

در آستانه شروع مسافرت‌های نوروزی اعضای هیئت دولت با بیان نقطه نظرات خود درباره تبعات رانندگی پر خطر، ضمن پیوستن به  پویش نه به تصادف، به بیان اقداماتی که زیر مجموعه متبوعشان می تواند برای کاهش سطح تصادفات انجام دهد پرداختند. رئیس جمهور نیز در خصوص پویش نه به تصادف بیان داشت که لازم است پویشی برای تشویق رانندگانی که درست رانندگی می‌کنند ایجاد شود و در مقابل جرائم برای رانندگانی که اقدامات پرخطری مانند تردد با سرعت غیرمجاز دارند، افزایش یابد.

آمارهای نگران‌کننده

طبق گزارشات رسمی، در سال‌های اخیر تصادفات جاده‌ای در ایران به یکی از دغدغه‌های اصلی تبدیل شده است. آمارهای منتشر شده از سوی سازمان پزشکی قانونی و نیروی انتظامی نشان می‌دهد که در هر سال، بیش از ۱۷ هزار نفر در تصادفات جاده‌ای جان خود را از دست می‌دهند و بیش از ۳۰۰ هزار نفر نیز دچار آسیب‌های جسمی می‌شوند. این آمارها نشان‌دهنده ضرورت اقدامات فوری در این زمینه است.

 

منبع ایسنا

راسا موتور

دیدگاهتان را بنویسید