×
جدیدترین‌‌ها

پس از 5 سال مرمت و بهسازی
بازار فرش مشهد افتتاح شد

  • کد نوشته: 153651
  • ۲۷ خرداد ۱۴۰۵
  • عملیات بازسازی بازار تاریخی فرش مشهد در جوار حرم رضوی پس از 5 سال فعالیت با هزینه 900 میلیارد ریالی افتتاح شد.
    بازار فرش مشهد افتتاح شد

    نخست نیوز – غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی در آیین افتتاح و رونمایی از پروژه بازسازی بازار فرش مشهد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا، امام خمینی(ره) و آرزوی سلامتی برای رهبر معظم انقلاب، اظهار کرد: امروز شاهد افتتاح و رونمایی از یک اثر ارزشمند و فاخر هستیم که حاصل تلاش مجموعه مدیریت شهری، شورای اسلامی شهر، اصناف و کسبه و تمامی دست‌اندرکاران این پروژه است.

    وی با بیان اینکه در ارزیابی چنین پروژه‌هایی نباید صرفاً به هزینه‌های اجرایی توجه کرد، افزود: گاهی ارقام 100 میلیارد یا هزار میلیارد تومانی در مقایسه با ارزش واقعی این‌گونه طرح‌ها ملاک مناسبی نیست؛ زیرا اهمیت این پروژه‌ها بسیار فراتر از هزینه‌های انجام‌شده است و آثار فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ماندگاری برای شهر به همراه دارد.

    استاندار خراسان رضوی با اشاره به همزمانی این مراسم با روز جهانی فرش و صنایع دستی، تصریح کرد: فرش و صنایع دستی از محورهای مهم توسعه کشور بوده‌اند و باید همچنان موردتوجه قرار گیرند. بازارها نیز در طول تاریخ، علاوه بر نقش اقتصادی، بخشی از فرهنگ، هویت شهری و حیات اجتماعی شهرها را شکل داده‌اند.

    مظفری با تاکید بر ضرورت حفاظت از بناها و فضاهای تاریخی گفت: در بسیاری از کشورهای جهان برای حفظ آثار تاریخی و هویتی تلاش گسترده‌ای صورت می‌گیرد، درحالی‌که ایران با پیشینه تمدنی غنی و ظرفیت‌های فراوان تاریخی، فرهنگی و گردشگری باید بیش‌ازپیش در مسیر احیای این میراث ارزشمند گام بردارد.

    احیای مسیر تشرف به حرم مطهر رضوی

    محمدرضا قلندر شریف، شهردار مشهد نیز اظهار کرد: امروز شاهد افتتاح یکی از مهم‌ترین پروژه‌های حوزه بازآفرینی شهری در محدوده پیرامونی حرم مطهر رضوی هستیم؛ پروژه‌ای که علاوه بر احیای یک بازار تاریخی، بخشی از هویت و تاریخ کهن مشهد را نیز زنده کرده است.

    قلندر شریف افزود: بازار فرش مشهد تنها یک بازار تجاری نیست، بلکه یکی از مسیرهای ارزشمند و تاریخی تشرف به حرم مطهر رضوی به شمار می‌رود. این مسیر از گذشته کوتاه‌ترین راه دسترسی زائران به بارگاه منور رضوی بوده و به همین دلیل در اجرای این پروژه دو هدف مهم دنبال شد؛ نخست احیای مسیر تاریخی تشرف و دوم بازآفرینی و بهسازی یکی از بازارهای قدیمی و ارزشمند شهر مشهد.

    وی با اشاره به اهمیت حفظ آثار تاریخی و فرهنگی خاطرنشان کرد: چنین پروژه‌هایی از ارزشمندترین یادگارهای گذشته ما محسوب می‌شوند و توجه به آن‌ها درواقع توجه به هویت، تاریخ و فرهنگ این سرزمین است. این پروژه حدود پنج‌تا شش سال در دست اجرا بوده و ارزش واقعی آن با احتساب قیمت‌های روز بسیار فراتر از ارقام اولیه اعلام‌شده است.

    شهردار مشهد مقدس با اشاره به بهره‌برداری همزمان پروژه‌های مختلف در محدوده پیرامونی حرم مطهر رضوی گفت: همزمان با افتتاح بازار تاریخی فرش، مجموعه‌ای از پروژه‌های خدماتی و زیرساختی منطقه ثامن بااعتباری بالغ‌بر یک هزار و 135 میلیارد تومان به بهره‌برداری رسیده است. البته به‌منظور آنکه هیچ‌یک از پروژه‌های آماده افتتاح تحت‌الشعاع دیگری قرار نگیرد، تنها بخشی از طرح‌های آماده بهره‌برداری در این مرحله افتتاح شد.

    وی ادامه داد: چند هزار میلیارد تومان پروژه دیگر نیز در منطقه ثامن آماده افتتاح است که در آینده نزدیک به بهره‌برداری خواهد رسید. از میان این طرح‌ها، هفت پروژه مهم مربوط به احیای مسیرهای تاریخی تشرف به حرم مطهر رضوی است و تمامی مسیرهای تاریخی و قدیمی تشرف در بافت پیرامونی حرم توسط همکاران ما در منطقه ثامن در حال احیا و بازآفرینی است.

    وی همچنین به نقش اوراق مشارکت در اجرای پروژه‌های منطقه ثامن اشاره کرد و گفت: استفاده از ظرفیت اوراق مشارکت کمک بزرگی به اجرای پروژه‌های بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی کرده و زمینه پیشبرد طرح‌های متعددی را فراهم آورده است.

    وی تصریح کرد: چند سال قبل این محدوده به فضایی فرسوده و نامناسب تبدیل‌شده بود و شرایط آن در شأن مجاورت با حرم مطهر رضوی نبود، اما امروز با تلاش همه عوامل اجرایی، فضایی زیبا، ارزشمند و متناسب با جایگاه فرهنگی و مذهبی شهر مشهد ایجادشده است.

    قلندر شریف افزود: این پروژه باظرافت، دقت و هنر معماران و استادکاران ایرانی اجراشده و آجر به آجر آن با عشق و علاقه ساخته‌شده است. نتیجه این تلاش‌ها خلق فضایی ماندگار و ارزشمند دریکی از مهم‌ترین مسیرهای تاریخی تشرف به حرم مطهر رضوی است.

    500 میلیارد تومان اوراق مشارکت به فروش رساندیم

    محمدهادی محمدی‌مقدم،معاون اقتصادی شهرداری مشهد نیز با اشاره به انتشار 16.5 همت اوراق مشارکت اظهار کرد: اتفاقی که اخیرا در شهر مشهد و شهرداری افتاده، انتشار اوراق مشارکت بوده و اجرای بسیاری از پروژه‌ها در منطقه ثامن نیز از محل اوراق مشارکت انجام‌شده است.

    وی بیان کرد: ابتدای سال 1402 حجم اوراقی که منتشر کردیم، 8 همت بود که الان به 42 همت رسیده و 32 همت مربوط به سه سال اخیر بوده است.

    معاون اقتصادی شهرداری مشهد افزود: سال 87 اولین اوراق مشارکت را در بافت ثامن به ارزش 100 میلیارد تومان فروختیم که امسال 500 میلیارد تومان است، درحالی‌که در هیچ شهر کشور برای بافت فرسوده اوراق منتشر نمی‌کنند.

    محمدی‌مقدم خاطرنشان کرد: در سه سال اخیر چندین پروژه بزرگ در منطقه ثامن را که از اوایل دهه 90 درگیر بودند، تعیین تکلیف کردیم و سرمایه‌گذار داخلی و خارجی داشتیم.

     

    سایر اخبار

    دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.