آذر 27, 1403 | 9:00 ب.ظ
114925

پویش‌های فصلی!

نخست نیوز – برای نمونه می‌توان به همین پویش اخیر تحت عنوان “کاهش دو درجه‌ای دمای مصرف” اشاره کرد که خیلی خوب است اما چندان کارساز نخواهد بود.این نوع پویش‌ها که اغلب فصلی و مقطعی است انصافا جواب نمی‌دهد.حال که در شرایط سرد سال و با کمبود سوخت و انرژی مواجه هستیم چرا چنین پویشی را اعلام می‌کنید؟ آیا چنین پویشی به معنای این نیست که در این شرایط و سرما ، مصرف گاز را رعایت کنید و در دیگر روزهای سال آزاد هستید؟ چرا باید در شرایط بحرانی به فکر پویش باشیم و آیا در طول سال برای همگان و بویژه دانش آموزان فرهنگ سازی کرده‌ایم که قدر انرژی را بدانند؟نگارنده بارها اعلام کرده که برنامه خاموشی منازل و… را تنها به فصل تابستان و اوج بار مصرف بسنده نکنید.

خاموشی را طوری در تمام سال برنامه ریزی کنید که مصرف کنندگان و بویژه اهالی خانه بیش از پیش قدر انرژی را بدانند.
از دیگر نکاتی که آزار دهنده است، رعایت نکردن اغلب ادارات به مصرف انرژی است بویژه بانک‌ها که در تابستان و زمستان نسبت به این موضوع کاملا بی‌تفاوت هستند.در همین تابستانی که گذشت با بانک‌ها و اداراتی که الگوی مصرف برق را رعایت نکردند چه برخوردی شد؟ چه تعداد مدیر و مسئول توبیخ و … شدند؟
حال در زمستان و روزهای سرد که شرایط خاصی داریم ، پویش می‌گذاریم که آی مردم کم مصرف کنید.لطفا این پویش‌ها را مستمر و با برنامه ریزی مناسب اجرا کنید و تنها به مقاطع بحرانی بسنده نکنید.
با پرمصرف‌ها به شدت برخورد کنید چرا که جریمه نقدی کارساز نیست و فقط قطع برق و گاز می‌تواند اثر‌گذار باشد.
باید بپذیریم که در آموزش کودکان در محیط مدرسه و فرهنگ سازی برای این قشر ، کار ارزنده و کاربردی انجام نشده و طرح و برنامه‌های وزارتخانه‌های نیرو ، آموزش و پرورش و … چندان موثر نبوده است.
امید که نه تنها در شرایط خاص بلکه در تمام فصول سال و البته بصورت ریشه‌ای و اصولی پویش اجرا کنیم.

محمد باقر عطاریانی

راسا موتور

دیدگاهتان را بنویسید