×
×
جدیدترین‌‌ها

گفتگو با دانشجوی دکترا دانشگاه علوم پزشکی مشهد

  • کد نوشته: 127519
  • ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
  • مرضیه راعی مهنه  هستم ، متولد 15 تیر ماه سال 1376 در مقطع دبیرستان دردبیرستان فرزانگان در رشته ی علوم تجربی تحصیل کردم.
    گفتگو با دانشجوی دکترا دانشگاه علوم پزشکی مشهد

    به گزارش نخست نیوز ،  فناوری و اپلیکیشن‌ها  نقش حیاتی در بهبود خدمات سلامت دارند. از مدیریت عوارض بیماری‌ها تا تسهیل  در ارتباط بیماران با پزشکان، این ابزارها می‌توانند تجربه درمان را به طور چشمگیری بهبود بخشند و از این رو گفتگویی با دانشجوی دکترای مدیریت اطلاعات سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد که طراح یک اپلیکیشن پزشکی هستند را انجام دادیم که به شرح زیر است:

    نخست نیوز:لطفا بیوگرافی مختصری از خود عنوان بفرمایید:

    مرضیه راعی مهنه  هستم ، متولد 15 تیر ماه سال 1376 در مقطع دبیرستان دردبیرستان فرزانگان در رشته ی علوم تجربی تحصیل کردم.  قبل از کنکور با تحقیقاتی که انجام دادم با رشته ی فناوری اطلاعات سلامت اشنا شدم و بعد از آزمون کنکور در همین رشته در دانشگاه علوم پزشکی وارستگان مشهد قبول شدم.

    فارغ از التحصیلی من با همه گیری کرونا در یک زمان رخ داد و یک وقفه یکساله افتاد ولی من را در ادامه تحصیل متوقف نکرد و بعد از این یکسال در مقطع ارشد در دانشگاه علوم پزشکی مشهد رشته ی فناوری اطلاعات سلامت رو با رتبه ی شیش قبول شدم.

    واین علاقه سبب شد که مجدد در کنکور دکترا شرکت کرده وبا قبولی با رتبه دو، در حال حاضر دانشجوی ترم یک دکترای مدیریت اطلاعات سلامت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستم .

    نخست نیوز : لطفا در مورد  انتخاب رشته فناوری اطلاعات سلامت مختصری شرح دهید:

    با  توجه به تحقیقات و مشاوره تحصیلی که داشتم، متوجه شدم که این رشته بازار کار خیلی خوبی دارد.  این رشته ترکیبی از دو حوزه کامپیوتر و اطلاعات سلامت بود و من به هر دو حوزه  علاقه مند بودم ، تصمیم گرفتم که دراین رشته تحصیل کنم . با وجود اساتید مجرب، شرکت در همایش های مختلف من مقاله نویسی را شروع کردم و چندین مقاله ارائه دادم و همین سبب شد علاقه من به این رشته بیشتر شود.

    نخست نیوز: لطفا از فعالیت های آموزشی و پژوهشی خود توضیحاتی بیان نمایید؟

    با توجه به علایق شخصی خودم سعی میکردم با یادگیری از اساتید و حضور فعال در همایش ها و مقاله نویسی ها را در خود تقویت کنم و توانستم در مقطع کارشناسی ارشد چند طرح تصویب کنم و چند  مقاله در مجلات و ژرنال های معتبر به چاپ برسانم و به حمدالله تلاش های من به رزومه ای  قوی تبدیل شد که من توانستم در سال 1403 به عنوان دانشجوی پژوهشی برتر دانشکده انتخاب شدم و جوایزی ارزنده دریافت کنم.

    نخست نیوز: لطفا در خصوص اپلیکیشن طراحی شده توضیحی بفرمایید:

    پایان نامه ی من در مقطع کارشناسی ارشد بررسی تاثیر استفاده از اپلیکیشن موبایل برای مدیریت عوارض در بیماران مبتلا به سرطان پستان بود.

    که اپلیکیشن این طرح را خودم طراحی کردم چون یه کار RTT و مداخله ای بود من باید این را ثبت سامانه ی RCT می کردم و از RCT کشوری یک کد اخلاق و یک کد تایید می گرفتم .

    خیلی پرسه ی سختی بود و به عنوان اولین کار RCT گروه ما ثبت شد ، که خداروشکر توانستم  با حمایت و راهنمایی های اساتید گرانقدر،آقای دکتر کیمیا فر، خانم دکتر سرباز، دکتر معروضی این طرح را کنم.

    نخست نیوز: لطفا برای ما از شرایط و نحوه اجرایی این طرح بفرمایید؟

    تمامی مراحل این طرح از صفر تا صد توسط من انجام شد. محتوای اپلیکیشن از یک مطالعه قبلی که توسط خانم منوچهری انجام شده بود، بهره‌برداری شد و اطلاعات آن با همکاری یک گروه متخصص (شامل رادیو انکلوژیست، متخصص مدیریت اطلاعات سلامت، متخصص انفورماتیک پزشکی و آماری زیستی) بروزرسانی گردید. اپلیکیشن با استفاده از زبان‌های برنامه‌نویسی جاوا اسکریپت و HTML طراحی شد. طبق نتایجی که  به حالا از مطالعه ی به دست آورده ایم،  درصد زیادی از بیماران مبتلا به سرطان توانسته بودند با این اپلیکیشن ارتباط برقرار کنند و از اطلاعات و توصیه های آن استفاده کنند.

    به صورت کلی اپلیکیشن دارای 20 تا ماژول بود که مهم ترین عوارض استفاده از شیمی درمانی رو برای بیماران لیست کرده بود وافراد می توانستند وارد اپلیکیشن شوند و آنها مطالعه کنند.

    در طرف دیگر اپلیکیشن یک پنل مدیریتی بود که ادمین یا خود من می توانستیم دسترسی داشته باشم.

    در حین استفاده از این اپلیکشن به راحتی می توانستند از طریق فضاهای مجازی و یا شماره تلفن و ایمیل منو داشته باشند و با من ارتباط برقرار کنند ومشکلاتشان را با من در میان بگذارند.با توجه به این که، کار با بیماران بسیار کار چالش زایی بود، چون بیماران سرطانی علی الخصوص خانم های جوانی هستند که با سرطان پستان درگیر هستند و دردهای زیادی را متحمل می شوند و اینکه بتوانید آن ها را مجاب به استفاده از اپلیکیشن کنیم و اپلیکیشن باید دارای خیلی جذابیت خاصی باشد تا بتواند مخاطب را جذب کند .در زمان نصب اپلیکیشن من همه ی آموزش های لازم رو بهشون داده بودم و در طول مدت استفاده پشتیبانی می کردم .

    در نهایت خروجی کار 20/87% افراد رضایت کلی داشتند و بیان کرده بودند که استفاده از این اپلیکیشن توانسته بود در کاهش اضطراب های اجتماعی، کاهش استرس و تنش های منفی که در دوران درمانشان با آن درگیر بودن، تاثیر به سزایی بگذارد ودر نهایت مقاله مروری کار من چاپ شد و مقاله پروتکلش هم در ISI چاپ شد.

    نخست نیوز: چه توصیه ای برای افراد علاقه مند به این رشته داریدتوضیح بفرمایید؟

    توصیه‌ام به هم‌رشته‌ای‌های خودم این است که با پیشرفت تکنولوژی و فناوری‌ها، این رشته دارای بخش‌های جذاب و متنوعی است. از کارهای بیمارستانی تا طراحی اپلیکیشن، برنامه‌نویسی و انجام پروژه‌های آنلاین، این رشته فرصت‌های زیادی برای رشد دارد. با تلاش و پشتکار، به ویژه در زمینه‌های پژوهشی، می‌توانیم در این رشته تأثیرگذار باشیم. پیشنهاد می‌کنم این رشته را جدی بگیرید و برای پیشرفت‌های بیشتر در آن تلاش کنید.

    سخن آخر ….

    از اساتید گرامی گروه، آقای دکتر کیمیافر، خانم دکتر سرباز، دکتر معروضی و خانم دکتر معراجی که همواره مرا در این مسیر دشوار همراهی کردند و از پشتیبانی‌های بی‌دریغ آن‌ها بهره بردم، تشکر ویژه دارم.

    <div id="mediaad-g3v2q"></div> <div id="mediaad-jrNj"></div>

    سایر اخبار

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *