به گزارش نخست نیوز, دکتر علی خسروشاهی_ هرچند که تنها یک ماه از بازگشت ترامپ به کاخ سفید میگذرد اما روند موضعگیریها و تحولات، آنچنان تنش در روابط ایران – امریکا را داغ کرد که همتی را سوزاند درحالیکه تنها شش ماه از ورود او به وزارت اقتصاد میگذرد و عمر دولت پزشکیان هم تنها نیم سال است.
مهمترین انتقاد از همتی در جلسه استیضاح، کاهش شدید ارزش پول کشور درنتیجه افزایش قیمت دلار است. قیمت دلار از حدود 60 هزار تومان در زمان آغاز به کار دولت پزشکیان (31 مرداد 1403) به حدود 92 هزار تومان رسید، یعنی کاهش یکسوم ارزش ریال.
قیمت دلار با پیروزی پزشکیان در تیرماه امسال، اندکی کاهش یافت و سپس ثابت ماند اما از زمان انتخاب دوباره ترامپ در آبان ماه گذشته، روند قیمت دلار افزایشی شد.
این حجم از افزایش قیمت دلار و کاهش ارزش ریال در شش ماه نخست کار دولت، در هیچکدام از دولتهای ایران سابقه نداشته است. همانطور که در هیچ دولتی بعد از شش ماه، وزیرش با استیضاح و برکناری روبهرو نشد و همانطور که هیچ دولتی در ماههای ابتدای عمر خود با پدیده ترامپ و فشار حداکثری او روبهرو نشد.
سرنوشت پزشکیان چه خواهد شد؟ احتمالا سرنوشتی شبیه دولت دوم حسن روحانی که با خروج ترامپ از برجام، تنش میان دو کشور بالا گرفت و ایران با تحریمهای شدید اقتصادی – سیاسی روبهرو شد.
نکته دیگری که اهمیت دارد این است که عبدالناصر همتی، سیاسیترین وزیر دولت پزشکیان بود. حتی سیاسیتر از خود پزشکیان. او در انتخابات ریاست جمهوری 1400 به رقابت با سید ابراهیم رییسی پرداخت اما بعد از شکست ، صحنه را ترک نکرد بلکه در قامت حزب مخالف تک نفره، بهنقد دولت رییسی و تصمیمگیریها و رفتارهای آن پرداخت. در دولت پزشکیان هم نظرات سیاسی اقتصادیاش را بهصراحت بیان کرد ، از مخالفت با فیلترینگ تا حمایت از عضویت در اف ای تی اف.
این برکناری ، بهنوعی واکنش مجلس اصولگرا به سیاسیترین وزیر دولت پزشکیان و موضعگیریهای گذشته و کنونی اوست.
دیدگاهتان را بنویسید