به گزارش نخست نیوز،
جهان در لحظه فناوری، قدرت و مرزگشایی آن است. هنوز دو ماه از شروع سال جدید میلادی و تبوتاب هوش مصنوعی، رقابتهای تنگاتنگ و سرمایهگذاریهای چندصدمیلیارد دلاری دولتها، شرکتها، ثروتمندان و محققان بر هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی نگذشته که ایلان ماسک و استارلینک چراغ اینترنت ماهوارهای روی موبایلها را روشن کردند. فناوریای که گرچه در ابتدای راه خود است، ولی هیچ بعید نیست دوباره تجربهای شبیه دیپسیک و اوپنایآی تکرار شود.
اینترنت ماهوارهای چگونه کار میکند؟
به گزارش هم میهن، چند روز پیش شرکت مخابراتی بینالمللی تیموبایل اعلام کرد، با استارلینک آزمایشهای گستردهای برای سرویس اینترنت ماهوارهای موبایلی در آمریکا آغاز کردهاند که تا ماه ژوئیه ادامه دارد. همکاری میان این دو شرکت سال ۲۰۲۲ شروع شد. در مرحله اول توسعه ارتباطات ماهوارهای، سرویس تیموبایل از پیامرسانی متنی (SMS و MMS) پشتیبانی میکرد اما کمتر از دو سال بعد فناوری آنها برای تماسهای صوتی و اینترنت داده نیز توسعه یافت.
آن زمان این دو شرکت گفتند که میخواهند یکی از بزرگترین چالشهای صنعت مخابرات، یعنی مناطق بدون پوشش موبایل (Dead Zones) را رفع کنند. این مناطق معمولاً بهدلیل شرایط جغرافیایی، دورافتادگی یا محدودیتهای اقتصادی، تحت پوشش دکلهای سنتی اینترنتی قرار نمیگیرند، بااینحال استارلینک با فناوری استفاده از ماهوارههای مدار پایین (LEO) با قابلیت ارتباط مستقیم با تلفن همراه (Direct-to-Cell) راهحل این مشکل را یافت.
منبع فرارو
دیدگاهتان را بنویسید