نخست نیوز | پایگاه خبری تحلیلی نخست

تورم سه رقمی خوراکی‌ها در یک ماه اخیر

شناسه مطلب: 145125
زمان انتشار: 1404/11/09 ساعت 20:37
ارسال توسط: خبرنگار
قیمت برنج در دی ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل نزدیک دو برابر شده است.به عنوان نمونه برنج درجه یک ایرانی در دی ماه ۱۴۰۴ نسبت به ماه مشابه سال قبل نزدیک به ۲ برابر شده است.

به گزارش نخست نیوز ،

۱۵خوراکی در دی‌ماه سال جاری تورم سه‌رقمی را در بازه سالانه ثبت کردند. حبوبات، برنج و روغن صدرنشینان تورم دی‌ماه بودند.

براساس اعلام مرکز آمار ایران، روغن نباتی جامد، روغن مایع و تخم‌مرغ ماشینی به ترتیب با ۷۸.۶، ۷۷.۱ و ۴۸.۶درصد تغییر در متوسط قیمت دی‌ماه ۱۴۰۴ نسبت به ماه قبل از آن، بیشترین افزایش قیمت را تجربه کرده‌اند.

در مقیاس سالانه نیز لیموترش، لوبیاچیتی و برنج درجه یک ایرانی بیشترین افزایش قیمت را تجربه کرده‌اند؛ به‌طوری‌که در این ماه، ۳۸ قلم از ۵۳ قلم خوراکی منتخب در نقاط شهری، درصد تغییر سالانه بالاتر از نرخ تورم نقطه‌ای شهری کشور که برابر ۵۸.۲درصد بوده است، داشته‌اند. به عنوان نمونه برنج درجه یک ایرانی در دی ماه ۱۴۰۴ نسبت به ماه مشابه سال قبل نزدیک به ۲ برابر شده است.

منبع فرارو